Rage

Ο Πολ Μαγκουάιρ και οι συνεργάτες του, ληστεύουν έναν μαφιόζο και κλέβουν ένα ρώσικο όπλο, το Tokarev. Έτσι, ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ των Ιρλανδών εγκληματιών και της Ρώσικης μαφίας. Πέντε χρόνια μετά, η Ρώσικη μαφία απαγάγει την κόρη του. Για να τη σώσει θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις “παλιές του συνήθειες”.
Rage

Ξεπαγωμένο Τaken στον φούρνο μικροκυμάτων 

Όπου Νίκολας Κέιτζ, βλέπε revenge story. Ο άνθρωπος που αγάπησα στο λατρεμένο ‘Wild at Heart’ του Ντέιβιντ Λιντς όπως συνηθίζω να λέω και με καταδίκασε να βλέπω αιώνια τις αθλιότητές του…

Το Rage είναι μια ακόμα στάση στην κατακόρυφη κατρακύλα του ηθοποιού που πλέον έχει αποκτήσει μόνιμες γκριμάτσες από τους –ίδιους-ρόλους που παίζει, σε μια ταινία που μόνο Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου δε θα μπορούσε να πάρει με τις κοινοτυπίες που περιέχει. Και ενώ κάθε φορά θέλω να δώσω μια ακόμα ευκαιρία στον αγαπημένο Νίκολας, εκείνος σφυρά αδιάφορα… ‘ Όταν παίρνω φόρα’, ο χρόνος περνά, τα περιθώρια στενεύουν, οι καλές ταινίες που έκανε κάποτε, έγιναν μέτριες, έγιναν κακές και φτάσαμε στον πάτο.

Έτσι, δυο χρόνια μετά το ‘Stolen’, ψάχνει πάλι την κόρη του με μακιγιάζ και άπειρου κάλλους μαλλί, θυμίζοντας καρικατούρα του πρώιμου εαυτού του. Και επειδή ο μαφιόζος ο καλός θέλει και τα ρώσικα τα γκάνια του, νάτος και ο πραγματικός τίτλος της ταινίας : Tokarev. Μαφίες, car chasing, όπλα του Σατανά, βία στη βία, κλισέ στο κλισέ, μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές ως είθισται κι εμείς στο ίδιο έργο θεατές.. την ίδια στιγμή που ο Νικολάκης ζητά εκδίκηση για τη νεκρή θυγατέρα (συγγνώμη.. μου ξέφυγε). Αν κάτι αξίζει, είναι μόνο το αναπάντεχο τέλος. Αλλά η πρόκληση είναι…. αν θα φτάσεις ως εκεί.

‘Ο σκηνοθέτης του εξίσου ‘φορτώ’ Neon Flesh, μας σερβίρει μια ακόμα κλισεδιάρικη βγαλμένη από την κατάψυξη και ζεσταμένη στο φούρνο μικροκυμάτων ιστορία που βρωμάει’ από μακριά ‘Taken’, αλλά στην πράξη ή κάπου στα γυρίσματα τέλος πάντων πέρασε και δεν ακούμπησε καν. Δεν είναι και η πιο άθλια ταινία να δεις, αν είσαι γύρω στα 15-18 αγοράκι και θες να δεις ένα σινεμά με τους φίλους σου σε αίθουσα με κλιματισμό και δεν ξέρεις και τι εστί… πεπόνι ήτοι Νίκολας Κέιτζ, τότε το ταινιάκι , δε σε χάλασε καθόλου.

PS: Μάλλον ο Νικολάκης ήξερε ότι θα φτάσει πάτο κάποια στιγμή και έτσι φρόντισε από Κόπολα να αλλάξει το επώνυμό του σε Κέιτζ νωρίς… για να μην αμαυρώσει το όνομα του θείου του Φράνσις Φορντ..

Βαθμολογία: 1/5 (έναν άσο για το Nικολάκη που αγαπήσαμε)

Ειρήνη Κατσαρά

 

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2014, 12:13
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Rage (Tokarev)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Ιουλίου 2014
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680