Planes: Fire & Rescue

O παγκοσμίου πλέον φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας Ντάστι μαθαίνει τα κακά μαντάτα. Το κιβώτιο ταχυτήτων του έχει σοβαρό πρόβλημα και όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην αγωνιστεί ξανά. Η λύση είναι μία: πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την έξοδο της πρώτης επιτυχημένης ταινίας “Αεροπλάνα”, η Disney μας απογειώνει για ακόμη μια φορά, με το sequel “Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες”. Αυτή τη φορά, ο αξιαγάπητος Ντάστι, από πρωταθλητής εναέριων αγώνων καλείται να αναλάβει δράση ως ιπτάμενος πυροσβέστης σε μια καταπληκτική ιστορία που αναδεικνύει το θάρρος του και το γεγονός ότι είναι γεννημένος αγωνιστής.

• Για τις ανάγκες της ταινίας, η ομάδα των ειδικών εφέ έκανε εκτενή έρευνα σε πυρκαγιές, κυρίως για να αποδώσει ρεαλιστικά και με αληθοφάνεια την εικόνα που έχει η φωτιά. Πρόκειται για την πρώτη ταινία που απαθανατίζει ψηφιακά πυρκαγιές τέτοιας κλίμακας.

• Δύο από τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας είναι ελικόπτερα. Οι δημιουργοί απευθύνθηκαν στον καλύτερο πιλότο ελικοπτέρου για να εξασφαλίσουν ότι παρουσιάζουν σωστά την πτήση του ελικοπτέρου. Όλα τα πλάνα που έχουν μανούβρες του Αρχηγού Μπέιντ πέρασαν από τον έλεγχο και την αξιολόγηση του διάσημου πιλότου.

• Αντίστοιχα, για να αποδοθεί σωστά ο χαρακτήρας του Γουίντλιφτερ και να τιμηθεί η ινδιάνικη καταγωγή του, οι συντελεστές της ταινίας ζήτησαν τα φώτα του πανεπιστημιακού Paul Apodaca, ο οποίος όχι μόνο της βοήθησε να βρουν το όνομα του χαρακτήρα αλλά και να δημιουργήσουν λαϊκούς μύθους στην ταινία, οι οποίοι βασίζονται στην ινδιάνικη κουλτούρα.

Ελληνική Μεταγλώττιση:
Γιώργος Καπουτζίδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάντος, Γιώτα Μηλίτση, Δημήτρης Μάριζας, Φοίβος Ριμένας, Κώστας Δαρλάσης, Ηλίας Ζερβός.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Aug 2014, 11:42
Ενημέρωση: 4 Σεπτεμβρίου 2014, 08:46
Τίτλος:
Planes: Fire & Rescue (Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
77
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Αυγούστου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos