Out of the furnace

Με την αποφυλάκιση του, ο Ράσελ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη δική του ελευθερία, ή την απονομή δικαιοσύνης για τον αδερφό του που έμπλεξε με μια από τις πιο βίαιες κι αδίστακτες εγκληματικές οργανώσεις.
Out of the furnace - κριτική ταινίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το «Crazy Heart», ο Σκοτ Κούπερ σκηνοθετεί μια σκοτεινή, δραματική ταινία που εκτυλίσσεται σε μια αμερικανική βιομηχανική πόλη. Στο «Out of the Furnace», ο Ράσελ Μπλέιζ, που υποδύεται ο Κρίστιαν Μπέιλ δουλεύει σκληρά στο τοπικό εργοστάσιο χάλυβα. Μετά όμως από ένα σκληρό παιχνίδι της τύχης, βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ο αδελφός του Ρόντνεϊ, που τον ερμηνεύει ο Κέισι Άφλεκ μόλις επέστρεψε από τη θητεία του στο Ιράκ. Μπλέκει σε ένα κύκλωμα παράνομων αγώνων που έχει στήσει η τοπική Μαφία.

Ο Κέισι Άφλεκ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τη γνωριμία του με τον Κρίστιαν Μπέιλ και ομολόγησε ότι έμαθε πολλά από αυτόν: «Νομίζω ότι είναι μοναδικός, επειδή είναι πραγματικά ένας αυθεντικός ηθοποιός. Αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Ήταν προορισμένος για κάνει τέτοιο. Είναι εξαιρετικός. Δεν κάνει αυτό το επάγγελμα, γιατί είναι διασκεδαστικό να είσαι ηθοποιός ή γιατί θέλει να είναι διάσημος ή πλούσιος, ή του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις σε υπέροχες δημοσιογράφους. Το κάνει απλά γιατί ήταν στα γονίδιά του να γίνει ηθοποιός».

MOVE IT

Ένα μουντό, μελαγχολικό, ρεαλιστικό δράμα, με εντυπωσιακό καστ που ποτέ όμως δεν απογειώνεται από τα επίπεδα του συμπαθούς, καθώς ο σκηνοθέτης πέφτει στην κλασσική παγίδα: επιλέγει να μη συνεισφέρει ουσιαστικά ο ίδιος στην ταινία, αφήνοντας τους σπουδαίους ηθοποιούς που έχει στην διάθεσή του, ουσιαστικά να "τραβήξουν όλο το κουπί". Φυσικά και οι ερμηνείες είναι από αξιοπρεπείς εώς καλές και το φιλμ είναι αξιοπρεπές.

Δεν ρισκάρει όμως, δεν παίρνει κριτική θέση όπως θα όφειλε, το σενάριο είναι επίπεδο και καταφεύγει σε προβλέψιμες μανιέρες για το καλοστημένο, αλλά απολύτως αναμενόμενο φινάλε που αποτυγχάνει να κάνει την ταινία (με τον κάκιστο ελληνικό τίτλο) συνολικά επίκαιρη. Όσο για το αν όλο αυτό το καστ θα αποδώσει και αντίστοιχα εμπορικά όπως θα έπρεπε; Θα σας πούμε μόνο αυτό: η ταινία προβλήθηκε στις ΗΠΑ από τις 6 Δεκεμβρίου και στα torrents κυκλοφορεί εδώ και 5,5 μήνες σε εξαιρετική ποιότητα... Do the math.

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2014, 13:32
Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2014, 04:18
Τίτλος:
Out of the furnace (Σκουριασμένη πόλη)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Ιουνίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos