Όταν ξέσπασε η βία

Όταν ξέσπασε η βία

Σύνοψη: Ο Ρομάν επιστρέφει στην περιοχή στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, όπου έχει κληρονομήσει γη από τον παππού του. Αν και είναι αποφασισμένος να πουλήσει αυτήν την αχανή, πλην άγονη έκταση, δέχεται μια προειδοποίηση από τον χωροφύλακα της περιοχής πως ο παππούς του ήταν ένας τοπικός αρχιμαφιόζος και πως οι άνδρες του δεν προτίθενται ν’ αφήσουν τη γη –και το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδονται– χωρίς να παλέψουν.

Άποψη: Αναγνωρίσιμο δείγμα του νεορεαλιστικού ρουμανικού κινηματογράφου και το συγκεκριμένο φιλμ, με τον σκηνοθέτη στοχοπροσηλωμένο στην αντιπαράθεση δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Των "πολιτισμένων" αστών και των "άγριων" και με τους δικούς τους νόμους και κανόνες, μαφιόζων.

Με γαρνιτούρα ορισμένα αναπάντεχα πλάνα που δεν κουμπώνουν ακριβώς στο ύφος και το κλίμα της ταινίας, αλλά με την απαιτούμενη ψυχρότητα και την σχεδόν κλινική ματιά να  επικρατούν και να σκιαγραφούν με αδρές γραμμές, ένα ιχνόδραμα ψυχολογικού, ρεαλιστικού, εκβιασμού.

Εκεί όπου σκηνές ωμής βίας συνυπάρχουν με στιγμές απολαυστικού μαύρου χιούμορ σε ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν θα μπει στο πάνθεον της ρουμανικής σχολής και παράδοσης, αλλά παρακολουθείται με ενδιαφέρον.

Πρώτη δημοσίευση: 15 Δεκ. 2016, 16:47
Ενημέρωση: 22 Δεκ. 2016, 13:40
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Όταν ξέσπασε η βία (Caini)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The untamed

The untamed

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Η Alejandra βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν προβληματικό γάμο με τον Ángel, ενώ είναι...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
13051
Tanweer
12310
Feelgood
9922
Feelgood
5893
Rosebud.21
5578