Όταν ξέσπασε η βία

Όταν ξέσπασε η βία

Σύνοψη: Ο Ρομάν επιστρέφει στην περιοχή στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, όπου έχει κληρονομήσει γη από τον παππού του. Αν και είναι αποφασισμένος να πουλήσει αυτήν την αχανή, πλην άγονη έκταση, δέχεται μια προειδοποίηση από τον χωροφύλακα της περιοχής πως ο παππούς του ήταν ένας τοπικός αρχιμαφιόζος και πως οι άνδρες του δεν προτίθενται ν’ αφήσουν τη γη –και το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδονται– χωρίς να παλέψουν.

Άποψη: Αναγνωρίσιμο δείγμα του νεορεαλιστικού ρουμανικού κινηματογράφου και το συγκεκριμένο φιλμ, με τον σκηνοθέτη στοχοπροσηλωμένο στην αντιπαράθεση δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Των "πολιτισμένων" αστών και των "άγριων" και με τους δικούς τους νόμους και κανόνες, μαφιόζων.

Με γαρνιτούρα ορισμένα αναπάντεχα πλάνα που δεν κουμπώνουν ακριβώς στο ύφος και το κλίμα της ταινίας, αλλά με την απαιτούμενη ψυχρότητα και την σχεδόν κλινική ματιά να  επικρατούν και να σκιαγραφούν με αδρές γραμμές, ένα ιχνόδραμα ψυχολογικού, ρεαλιστικού, εκβιασμού.

Εκεί όπου σκηνές ωμής βίας συνυπάρχουν με στιγμές απολαυστικού μαύρου χιούμορ σε ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν θα μπει στο πάνθεον της ρουμανικής σχολής και παράδοσης, αλλά παρακολουθείται με ενδιαφέρον.

Δημοσίευση: 15 Δεκ. 2016, 16:47
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Όταν ξέσπασε η βία (Caini)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Δεκεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724