Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

Σύνοψη: Σε ένα μικρό και απομονωμένο χωριό της Καρδίτσας με ελάχιστους κατοίκους οι πιο πολλοί εργάζονται στην παραγωγή ντομάτας και προϊόντων που προέρχονται από αυτήν όπως γεμιστά. Ο Αλέξανδρος που ηγείται της παραγωγής αποφασίζει να βάζει μουσική κατά την καλλιέργεια της ντομάτας και η μουσική δεν είναι άλλη από τον Βάγκνερ.

Άποψη: Η μουσική είναι γνωστό πλέον ότι πέρα από χαλάρωση, διασκέδαση και δημιουργία συναισθημάτων, έχει και θεραπευτικές ιδιότητες και γι’ αυτό δημιουργήθηκε η μουσικοθεραπεία, ή στις εγκύους συνιστούν να βάζουν μουσική  για να ακούει το βρέφος. Από ότι φάνηκε από το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου που  προβλήθηκε στο τμήμα Culinary της φετινής Μπερλινάλε, η μουσική κάνει καλό και στις ντομάτες.

Η Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ όπως Ο Πιο Καλός ο Μαθητής και Ο Πιο Μακρύς Δρόμος, στρέφει τη προσοχή της στον θεσσαλικό κάμπο και στην καλλιέργεια της ντομάτας με έναν ομολογουμένως απρόβλεπτα ευχάριστο τρόπο. Η Οικονόμου επιλέγει να αντιμετωπίσει το θέμα της σαν ένα ντοκιμαντέρ-κωμωδία, διότι από την μία πλευρά υπάρχει το στοιχείο του ντοκιμαντέρ, της παρουσίασης της διαδικασίας που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων και την αποστολή τους σε άλλες χώρες, από την άλλη όμως υπάρχει μια χιουμοριστική διάθεση από όλους τους συντελεστές της ταινίας, που την κάνουν πολύ ευχάριστη. Ακόμα και αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει η καλλιέργεια ντομάτας στην Καρδίτσα, σίγουρα θα απολαύσει τους διαλόγους που ξεκινούν από τα βαζάκια που θα βάλουν τα γεμιστά μέχρι αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον.

Οι πρωταγωνιστές, ο Αλέξανδρος και το χαρέμι του, αλλά και οι υπόλοιπες προσωπικότητες που εμφανίζονται, στέκουν τόσο ακομπλεξάριστα μπροστά στον φακό που νιώθεις ότι είναι πλέον συνηθισμένοι σε αυτό. Το μόνο που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη έκταση στο ντοκιμαντέρ είναι η δύναμη της μουσικής του Βάγκνερ, που εν τέλει αποτελεί δευτερεύον θέμα. Πάντως, ο στόχος της ταινίας επετεύχθη στο έπακρο: και να ενημερωθούμε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και να μας ανοίξει η όρεξη για την ντομάτα και όλα όσα την περιλαμβάνουν.

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 12:55
Τίτλος:
Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
72
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το "Βreaking Bad" γίνεται ταινία!

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν δεν είναι 100% επιβεβαιωμένες αλλά όλα δείχνουν πως το "Βreaking...
21 ώρες

"Gentleman Jack" season 1: Ηλεκτρισμένο και δυναμικό

Σύνοψη: Το 1832 στο Χάλιφαξ του δυτικού Γιορκσάιρ η Anne Lister, μια βρετανίδα γαιοκτήμονας,...
22 ώρες

Ράιαν Μέρφι. Και Μέριλ Στριπ. Και Νικόλ Κίντμαν

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που θα προκύει ως απόρροια της πολυετούς συνεργασίας που...
22 ώρες