OSS 117: From Africa with love

OSS 117: From Africa with love - κριτική ταινίας

1981. O ΟSS 117, είναι ξανά κοντά μας. Σε αυτή την αποστολή – πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη και πιο καυτή από ποτέ! – βρίσκεται στην Αφρική, με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες, και αναγκάζεται για πρώτη φορά να συνεργαστεί με τον νέο και πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001. Αντικαταστάτης, συνεργάτης ή ανταγωνιστής; 

Oι περιπέτειες του πράκτορα OSS-117 ήταν η αγαπημένη μας από όσες παρωδίες του James Bond έχουμε δει σε μεγάλη και μικρή οθόνη. 

Αποτελεσματικό off beat χιούμορ, ρόλος γάντι για τον Ζαν Ντιζαρντέν που έμοιαζε γεννημένος να τον υποδύεται, ανάλαφρη σκηνοθεσία από τον Μισέλ Χαζαναβίσιους και σπουδαίες uplifting μουσικές, τόσο στο Cairo, Nest Of Spies του 2006 και περισσότερο στο Lost In Rio του 2009.

Η τρίτη ταινία στις μυστικές περιπέτειες του κατασκόπου OSS 117 έχει στηθεί από τον Νικολά Μπεντός των πολύ καλών "Belle Epoque" & "Ο κύριος και η κυρία Αντελμάν" και αν και παραμένει σε σχετικά παρόμοιο σπαρταριστό οπτικοακουστικό επίπεδο, συγκριτικά υστερεί σε σχέση με τα προηγούμενα δύο. 

H αλήθεια είναι ότι ο σκηνοθέτης συνεισφέρει τα λιγότερα στο συνλικό εγχείρημα: αρκεί να κρατά ένα up tempo και να αφήσει τον Ζαν Ντιζαρντέν να (φαίνεται πως) αυτοσχεδιάζει. Ο Γάλλος πρωταγωνιστής έχει κάνει δικό του τον ρόλο από το πρώτο φιλμ: υποδύεται φοβερά τον συμπαθή ηλίθιο ντετέκτιβ που τα κάνει όλα σχεόν λάθος, αλλά φαίνεται ότι τα κάνει τόσο γαμάτα, σχεδόν τέλεια. 

Η φάση παραμένει λοιπόν χαβαλεδιάρικη με της τζειμσμποντική παρωδία, οι κακοί είναι (όπως ακριβώς) εντελώς γραφικοί χρειάζεται, αρκετά όμως από τα ρατσιστικά/σεξιστικά αστεία είναι κάπως πιο άγαρμπα αυτή την φορά, η διάρκεια κάπως ξεχειλωμένη, ενώ και η χημεία του Ντιζαρντέν ,με τον Νινέ είναι ανύπαρκτη: ο τελευταίος καλό θα είναι να μην δοκιμάσει ξανά σε κωμωδία τέτοιου τύπου. Δεν το έχει καθόλου.

Το OSS-117 παραμένει μια χαλαρή πρόταση για έξοδο με παρέα στο θερινό, άφθονες μπύρες και καφριλίκια με τις συνεχόμενες γκάφες του Τζέιμς Μποντ των φτωχών, χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2022, 14:09
Ενημέρωση: 4 Aug 2022, 02:52
Συντάκτης: 
Τίτλος:
OSS 117: From Africa with love (Μυστικός Πράκτορας OSS 117: Από την Αφρική με Αγάπη)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Ιουλίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The year I started masturbating

The year I started masturbating

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο κόσμος μια φιλόδοξης καριερίστα καταρρέει όταν τη χωρίζουν λίγο προτού κλείσει τα...
4 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814