Όλα όσα αγαπήσαμε

Όλα όσα αγαπήσαμε  - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η Gabrielle κατάγεται από ένα μικρό χωριό στην Νότια Γαλλία, σε μία εποχή που το όνειρο της για αληθινή αγάπη λογαριάζεται από σκανδαλώδες έως και παρανοϊκό. Ενάντια στην θέληση της, οι γονείς της, την παντρεύουν με τον José, έναν έντιμο και στοργικό, Ισπανό αγρότη. Όταν την στέλνουν στις Άλπεις για να θεραπευτεί από τις πέτρες που εμφάνισε στα νεφρά, γνωρίζει τον γοητευτικό André, έναν τραυματία βετεράνο του πολέμου της Ινδοκίνας, που αναζωπυρώνει το πάθος που έκρυβε μέσα της. Με αυτόν τον καινούριο έρωτα η Gabrielle λαχταράει να το σκάσει από τον γάμο της που την κρατάει φυλακισμένη. Αυτή την φορά είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρο της.

Άποψη: Miια σπαραχτική ερμηνεία της Μαριόν Κοτιγιάρ που καταφέρει να αποδώσει σχεδόν κάθε έκφανση, κάθε λεπτό χρωματισμό στην τρικυμία της ψυχολογικής κατάστασης της ηρωϊδας της, πάει μάλλον χαμένη. 

Και αυτό διότι η εντελώς υπερτιμημένη Νικόλ Γκαρσία (που για έναν ανεξήγητο λόγο, σχεδόν κάθε ταινία της είναι υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα...) φροντίσει να μην επενδύσει πάνω της ώστε να στήσει μια ιστορία ντελιριακής αγάπης, ενός l'amour fou που θα απογείωνε την ταινία σε επίπεδα ισάξια της ερμηνείας-αριστούργημα που κατάφερε η Γαλλίδα σταρ. Αλλά να καταφύγει στην εύκολη λύση του κοινότοπου μελοδράματος, το οποίο υπερτονίζει με ατάκες, συμπεριφορές, λήψεις και μουσικές και τελικά καταφέρνει να αποτυπώσει την ιστορία μιας καταπιεσμένης από τον περίγυρό της γυναίκας, με τον πιο προβλέψιμο και σχηματικό τρόπο που θα μπορούσε. Μιλάμε για αυτογκόλ.

Πρώτη δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2017, 20:32
Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2017, 12:06
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Όλα όσα αγαπήσαμε (Mal de pierres)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Ιουνίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos