Οι αχώριστοι

Οι αχώριστοι - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Ντον, μια μαριονέτα με ανεξάντλητη φαντασία που το έχει σκάσει από το κουκλοθέατρο, και ο DJ Ντόγκι Ντογκ, ένας παρατημένος λούτρινος σκύλος που έχει ανάγκη από έναν φίλο, συναντιούνται στο Σέντραλ Πάρκ και ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία επική περιπέτεια φιλίας στην Νέα Υόρκη.

Άποψη: Ο Δον Κιχώτης συναντά τον Κατακλυσμό του Νώε, τον Moby Dick, την Εποχή των Παγετώνων και φυσικά το Toy Story, μιας και δύο από τους σεναριογράφους ήταν σεναριογράφοι στο πρώτο Toy Story (1995), σε μια περιπέτεια που δοξάζει την φαντασία και την φιλία.

Ένα buddy road trip με δύο πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες που μαζί θα καταφέρουν (?) να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Μια σταθερά στο είδος των κινουμένων σχεδίων που το έχουμε δει από το Toy Story μέχρι την Μαδαγασκάρη, με ένα χιούμορ πιο παιδικό, απευθυνόμενο κυρίως σε ένα παιδικό κινηματογραφικό κοινό, ακολουθώντας το στιλ του Ντογκντανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες, την αξιοποίηση δηλαδή ενός προϋπάρχοντος εμβληματικού κειμένου, του Δουμά στην περίπτωση των Σωματοφυλάκων, του Θερβάντες στην περίπτωση των Αχώριστων, με έναν τελείως ελεύθερο παιδικό τρόπο, για να περάσει τα μηνύματα και τις αξίες του αρχικού κειμένου.

Σε στιγμές είναι αστείο, σε στιγμές αφελές, με το αξίωμα ότι οι φίλοι μετράνε στο τέλος και εν γένει οι ανθρώπινες σχέσεις να χιλιοειπώνεται και να εννοείται. Τρυφερό και διασκεδαστικό για μικρά παιδιά, προβλέψιμο και ανάλατο για τα μεγαλύτερα παιδιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας και που δεν αρκούμαστε σε ένα τρυφερό αρκούδο και έναν δονκιχωτικό ηλικιωμένο.

Όνειρο-φαντασία και πραγματικότητα συμπλέκονται με ήρωες που εύχονται να συνδεθούν και ελπίζουν να βρουν αφενός τον πραγματικό τους εαυτό, αφετέρου τον πραγματικό προορισμό.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2023, 11:58
Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2023, 01:15
Τίτλος:
Οι αχώριστοι (The inseparables)
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos