Σύνοψη: Καλοκαίρι 1946. Ο Ζακ Κουστώ βουτά με τον γιο του, Φιλίπ, στα πανέμορφα νερά της Μεσογείου. Χάρη σε μια νέα ειδική εφεύρεση του πατέρα του, ο μικρός Φιλίπ μπορεί να αναπνεύσει μέσα στο νερό και έτσι γνωρίζει για πρώτη φορά έναν μυθικό, υπέροχο κόσμο γεμάτο με πολύχρωμα ψάρια και άλλα πλάσματα του βυθό – έναν παράδεισο. Για τον Κουστώ, όμως, αυτό δεν αρκεί. Αγαπά την περιπέτεια και την αδιάκοπη εξερεύνηση, και για το όνειρό του είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα πάντα. Έτσι, αγοράζει ένα πλοίο που ονομάζει Καλυψώ και ξεκινά με την σύζυγο και το έμπιστο πλήρωμά του να ταξιδεύει τις θάλασσες της Γης, αφήνοντας τους γιους του σε ένα γκρίζο, βαρετό οικοτροφείο. Όταν, δέκα χρόνια αργότερα, ο Φιλίπ φτάνει στο Καλυψώ, βρίσκει τον πατέρα του αλλαγμένο – είναι πια ένας διεθνής σταρ, σκηνοθέτης διάσημων ντοκιμαντέρ και επικεφαλής μιας τεράστιας επιχείρησης. 

Άποψη: Καλάισθητη, αρκετά εντυπωσιακή και "λουστραρισμένη" αυτοβιογραφική ταινία για τον Ζακ Ιβ Κουστό, η οποία όμως βουτά σε πολύ πιο ρηχά νερά από αυτά που δοκίμαζε ο διάσημος πρωταγωνιστής της.

Θυμίζει τακτοποιημένη τηλεταινία, με εξαίρεση το δεύτερο μισό της εννοιολογικής και ιδεολογικής κόντρας πατέρα-γιου, όπου πάει να ανάψει μια σπίθα που θα ταρακουνήσει τα "λιμνάζοντα" νερά, αλλά φευ: κυριαρχεί η οπτική του όμορφου, προσεγμένου ντοκιμαντέρ...

Πρώτη δημοσίευση: 8 Δεκ. 2016, 16:44
Ενημέρωση: 15 Δεκ. 2016, 14:24
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Οδύσσεια (L'odysee)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos