O γαμπρούλης μας

O γαμπρούλης μας

Σύνοψη: Η Κολίν (Ζοσιάν Μπαλασκό) και ο Αντρέ (Ντιντιέ Μπουρντό) έχουν μια απόλυτα αρμονική σχέση με την κόρη τους Γκαράνς και τον γαμπρό τους, Χάρολντ. Όταν όμως η Γκαράνς (Τσαρλί Μπρουνό) χωρίζει με τον Χάρολντ (Μπρούνο Μπεναμπάρ), απαιτεί από τους γονείς της να μην τον ξαναδούν ποτέ. Τα πεθερικά δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό: άλλωστε εκείνη τον άφησε, όχι αυτοί! Τώρα θα χρειαστεί να κάνουν διπλή ζωή, ώστε να συνεχίσουν να βλέπουν τον πολυαγαπημένο τους γαμπρούλη, κρύβοντας τον από την κόρη τους, η οποία δεν έχει σκοπό να τους αφήσει σε ησυχία...

Γνώμη: Το άκουσμα και μόνο της λέξης «πεθερικά» μπορεί να προκαλέσει ρίγος ή και ελαφρύ τρόμο σε αρκετό κόσμο. Όχι όμως και στον Χάρολντ, τον «Γαμπρούλη» της ομώνυμης ταινίας του Έκτορ Καμπέγιο Ρέγες, ο οποίος απολαμβάνει τη στοργή των πεθερικών του, οι οποίοι τον έχουν πραγματικά κάνει μέλος της οικογένειάς τους. Κι όταν μια παρεξήγηση θα τον οδηγήσει εκτός της συζυγικής εστίας, αφού η γυναίκα του θα πιστέψει ότι την έχει απατήσει, τα πεθερικά θα είναι αυτά που θα τον περιθάλψουν και θα προσπαθήσουν να σώσουν τον γάμο της κόρης του.

Κι αυτό γιατί, ακόμα κι αν ο Χάρολντ απάτησε τη μοναχοκόρη τους, δεν χαλάνε σπίτια γι’ αυτό τον λόγο! Επίσης, αγαπούν τον γαμπρούλη τους τόσο πολύ που καθόλη τη διάρκεια της ταινίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συμπαρασταθούν σε αυτόν και όχι στο παιδί τους. Όσο ενδιαφέρουσα και ζουμερή όμως κι αν ακούγεται η ιδέα της ανατροπής των στερεοτύπων γύρω από τα κακά ή αυστηρά πεθερικά, τόσο αδύναμη και οριακά ανέμπνευστη είναι η εκτέλεσή της, καθώς τα κλισέ διαδέχονται το ένα το άλλο, οι παρεξηγήσεις/αποκαλύψεις είναι προβλέψιμες και οι χαρακτήρες μονοδιάστατοι και αναληθοφανείς.

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο για μια κωμωδία παρεξηγήσεων να έχει χαρακτήρες με βάθος για να είναι επιτυχημένη, πρέπει όμως το σενάριό της να στήνει τις παρεξηγήσεις με τρόπο που να προκαλούν γέλιο και να οδηγούν την πλοκή. Αλλά, στην περίπτωση του «Γαμπρούλη μας», οι χιουμοριστικές στιγμές περισσότερο προκαλούν αμηχανία, ενώ το φινάλε δεν έχει να επιδείξει καμία πρωτοτυπία.

Συνεπώς, προτείνεται μόνο σε όποιον θέλει να βγάλει τα πεθερικά του/της για θερινό σινεμαδάκι, ειδικά σε περίπτωση που θέλει να τους περάσει «υποσυνείδητα» μηνύματα για το πώς θα ήθελε να του/της συμπεριφέρονται!

Πρώτη δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2020, 11:29
Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2020, 14:17
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
O γαμπρούλης μας (Beaux parents)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
83
Εταιρία διανομής: 
Release: 
16 Ιουλίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xtremo

Xtremo

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρώην μπράβος επιστρέφει πιο βιδωμένος απο ποτέ μετά απο προδοσία του 'αδερφού' του,...
7 ώρες
Oslo

Oslo

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Με τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ να μαίνεται,  ο Terje Rød-Larsen και...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616