Ο επιφανής άγνωστος

Ο Σεμπαστιάν Νικολά πάντα ονειρευόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν είχε καθόλου φαντασία. Έτσι αντιγράφει. Παρατηρεί τους ανθρώπους που συναντά, και στη συνέχεια τους μιμείται. Περνάει μέσα από τις ζωές τους. Αλλά κάποια ταξίδια δεν έχουν δρόμο επιστροφής.

Εφιαλτικός αντικατοπτρισμός

Ένας μοναχικός μεσίτης παρατηρεί τους ανθρώπους, μαθαίνει να τους μιμείται, ενώ συχνά οικειοποιείται μυστικά την ταυτότητά τους. Μέχρι που συναντά έναν διάσημο και εκκεντρικό μουσικό, με τον οποίο αρχίζει να αναπτύσσει μια παράξενη φιλία και παγιδεύεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι πλαστοπροσωπίας.

Μπορεί η καριέρα του Ματιέ Κασοβίτς σαν σκηνοθέτη να μην εκτοξεύτηκε όπως περιμέναμε μετά το αριστουργηματικό "Μίσος"/1995 και να διανύει ομόκεντρους κύκλους τυποποιημένων περιπετειών ("Assasins", "Crimson Rivers", "Gothica", "Babylon A.D."), όμως σαν ηθοποιός (και δη πρωταγωνιστής) εξακολουθεί να προσφέρει συχνά πυκνά ψήγματα πολύ ενδιαφέρουσας πάστας ερμηνευτή ("Un heros tres discret", "Amelie", "Amen", "La vie d'une autre").

Το ίδιο συμβαίνει και στον "Επιφανή άγνωστο", με τον 47χρονο πλέον Γάλλο σταρ να αλλάζει ρόλους και προσωπεία σε αυτό το ατμοσφαιρικό δραματικό θρίλερ που τελικά δεν καταφέρνει να ισοσκελιστεί στην δραματουργική του επεξεργασία και εξέλιξη.

Πειστικές οι μεταμορφώσεις του ήρωα, πειθαρχημένη και μελετημένη η ερμηνεία του Κασοβίτς, δημιουργία παγερής απειλής από την καλοστημένη φωτογραφία, αλλά ασυμβίβαστες με το όλο ύφος, σεναριακές διευκολύνσεις και ένα τέλος διόλου αντάξιο των προσδοκιών.

Α.Κ.

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2014, 15:01
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Ο επιφανής άγνωστος (Un Illustre Inconnu)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Δεκεμβρίου 2014
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

LoveTrue

LoveTrue

Η Alma Har’el σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ για την αγάπη χρησιμοποιώντας τρεις ιστορίες που έρχονται...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
3288
Tanweer
1939
Tanweer
1381
Spenztos
1000
Spentzos
760