Σύνοψη: Όταν μια νεαρή καλόγρια αυτοκτονεί σ΄ένα απομονωμένο μοναστήρι της Ρουμανίας, ένας ιερέας με θολό παρελθόν (Ντέμιαν Μπισίρ) και μία ασκούμενη μοναχή (Τάισα Φαρμίγκα), στέλνονται από το Βατικανό για να διερευνήσουν τον θάνατό της. Διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, την πίστη και τις ίδιες τις ψυχές τους, έρχονται αντιμέτωποι με μία δαιμόνια δύναμη στο πρόσωπο μιας καλόγριας. Η μονή μετατρέπεται σε τρομακτικό πεδίο μάχης ανάμεσα στους ζωντανούς και τους καταραμένους.

Άποψη: Tελικά είναι να αναρωτιέται κανείς αν το franchise που στήθηκε γύρω από το "The conjuring" αξίζει τον κόπο ή όχι. Μετά τις ημι-αποτυχίες του "Annabelle", έχουμε να κάνουμε με ακόμα μία, αυτή του "The nun". 

Ένα μίγμα από παλιομοδίτικο τρόμο γοτθικού ύφους και νεο-multiplex horror με πινελιές χιούμορ που θέλει να δείξει και μπιμουβιά με ψαρωτικό ύφος, δεν θέλει να αποχωριστεί με τίποτα τα old-fashioned jump scares (που όμως έχουμε δει και ξαναδεί...), θέλει και να το παίξει δίπορτο κάπου μεταξύ δαιμονικού και ζομποτρόμου.

Δεν καταφέρνει πάνω από την βάση σε κανένα από όλα αυτά, σε ορισμένα σημεία δε, αποτυγχάνει και να τρομάξει. Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες τα προωθητικά υλικά, η καμπάνια προώθησης και το artwork ενός φίλμ δείχνουν πιο τρομακτικά από το ίδιο το ταινιάκι...

Δημοσίευση: 6 Σεπτεμβρίου 2018, 14:29
Τίτλος:
The nun (Η καλόγρια)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Σεπτεμβρίου 2018
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The boys": Αυτή είναι η τηλεοπτική σειρά του Σεθ Ρόγκεν

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα αρκετές λεπτομέρειες για την επερχόμενη σειρά των Σεθ Ρόγκεν...
7 ώρες

"On my block" season 2: Άλλαξε αλλά δεν εξελίχθηκε

Σύνοψη: Η σειρά ακολουθεί την γνωστή παρέα των τεσσάρων φίλων μετά το απρόσμενο φινάλε...
12 ώρες

"Blade Runner"... ακουαρέλα!

Aυτό κι αν είναι special... Απολαύστε ένα εκπληκτικό βίντεο από τον Σουηδό καλλιτέχνη Άντερς Ράμσελ,...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
12807
Tulip
10602