Σύνοψη: Όταν μια νεαρή καλόγρια αυτοκτονεί σ΄ένα απομονωμένο μοναστήρι της Ρουμανίας, ένας ιερέας με θολό παρελθόν (Ντέμιαν Μπισίρ) και μία ασκούμενη μοναχή (Τάισα Φαρμίγκα), στέλνονται από το Βατικανό για να διερευνήσουν τον θάνατό της. Διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, την πίστη και τις ίδιες τις ψυχές τους, έρχονται αντιμέτωποι με μία δαιμόνια δύναμη στο πρόσωπο μιας καλόγριας. Η μονή μετατρέπεται σε τρομακτικό πεδίο μάχης ανάμεσα στους ζωντανούς και τους καταραμένους.

Άποψη: Tελικά είναι να αναρωτιέται κανείς αν το franchise που στήθηκε γύρω από το "The conjuring" αξίζει τον κόπο ή όχι. Μετά τις ημι-αποτυχίες του "Annabelle", έχουμε να κάνουμε με ακόμα μία, αυτή του "The nun". 

Ένα μίγμα από παλιομοδίτικο τρόμο γοτθικού ύφους και νεο-multiplex horror με πινελιές χιούμορ που θέλει να δείξει και μπιμουβιά με ψαρωτικό ύφος, δεν θέλει να αποχωριστεί με τίποτα τα old-fashioned jump scares (που όμως έχουμε δει και ξαναδεί...), θέλει και να το παίξει δίπορτο κάπου μεταξύ δαιμονικού και ζομποτρόμου.

Δεν καταφέρνει πάνω από την βάση σε κανένα από όλα αυτά, σε ορισμένα σημεία δε, αποτυγχάνει και να τρομάξει. Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες τα προωθητικά υλικά, η καμπάνια προώθησης και το artwork ενός φίλμ δείχνουν πιο τρομακτικά από το ίδιο το ταινιάκι...

Πρώτη δημοσίευση: 6 Σεπτεμβρίου 2018, 14:29
Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2018, 14:04
Τίτλος:
The nun (Η καλόγρια)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos