Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ

Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ένας επίμονος ερευνητής εξετάζει την ταραχώδη ζωή και το ανεξερεύνητο έργο του μοντερνιστή ποιητή Νίκου Καρούζου. Καταδύεται έτσι σε ένα πλήθος αρχείων, ταινιών γυρισμένων σε φιλμ σούπερ 8 και ιστορικών γεγονότων, περνάει από τη συννεφιασμένη Αθήνα, το Ναύπλιο, την Κρονστάνδη και τη Στοκχόλμη, για να καταλήξει στο «έαρ», στην «άνοιξη» της ιστορίας που δεν έχει έρθει ακόμη.

Ένα ξεχωριστό, αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ για έναν ξεχωριστό, αντισυμβατικό ποιητή, το Νίκο Καρούζο, που αν και επί χρόνια έζησε παραγκωνισμένος, το έργο του παραμένει επιδραστικό,  και η απήχηση του στις επόμενες γενιές μεγαλώνει διαρκώς. Αριστερός και χριστιανός, ερημίτης και αλκοολικός, ο «καταραμένος» ποιητής Νίκος Καρούζος κυνηγήθηκε από την παρακρατική – φασιστική οργάνωση Χ κι έζησε για χρόνια εξόριστος, αλλά μετουσίωσε απαράμιλλα τις εμπειρίες του στο χαρτί.

Η ταινία του Γιάννη Καρπούζη έκανε την πρεμιέρα της στο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2020  όπου και απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2021, 04:20
Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2021, 02:40
Τίτλος:
Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos