Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ

Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ένας επίμονος ερευνητής εξετάζει την ταραχώδη ζωή και το ανεξερεύνητο έργο του μοντερνιστή ποιητή Νίκου Καρούζου. Καταδύεται έτσι σε ένα πλήθος αρχείων, ταινιών γυρισμένων σε φιλμ σούπερ 8 και ιστορικών γεγονότων, περνάει από τη συννεφιασμένη Αθήνα, το Ναύπλιο, την Κρονστάνδη και τη Στοκχόλμη, για να καταλήξει στο «έαρ», στην «άνοιξη» της ιστορίας που δεν έχει έρθει ακόμη.

Ένα ξεχωριστό, αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ για έναν ξεχωριστό, αντισυμβατικό ποιητή, το Νίκο Καρούζο, που αν και επί χρόνια έζησε παραγκωνισμένος, το έργο του παραμένει επιδραστικό,  και η απήχηση του στις επόμενες γενιές μεγαλώνει διαρκώς. Αριστερός και χριστιανός, ερημίτης και αλκοολικός, ο «καταραμένος» ποιητής Νίκος Καρούζος κυνηγήθηκε από την παρακρατική – φασιστική οργάνωση Χ κι έζησε για χρόνια εξόριστος, αλλά μετουσίωσε απαράμιλλα τις εμπειρίες του στο χαρτί.

Η ταινία του Γιάννη Καρπούζη έκανε την πρεμιέρα της στο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2020  όπου και απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2021, 04:20
Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2021, 02:40
Τίτλος:
Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galveston

Galveston

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 1988 στη Νέα Ορλεάνη, ο Roy (Ben Foster) ως hitman αναλαμβάνει μία...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου