Σύνοψη: Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν οι πόλεις κινούνταν πάνω σε τροχούς; Πώς θα είχε διαμορφωθεί ο πλανήτης, αν οι μεγάλες πόλεις διαρκώς ταξίδευαν και προσπαθούσαν να καταβροχθίσουν η μια την άλλη; Με τη δράση τοποθετημένη χρονολογικά 1.700 χρόνια μετά την εποχή μας, ο κόσμος έχει πια καταστραφεί οικολογικά και τεχνολογικά, εξαιτίας του λεγόμενου «Εξηντάλεπτου Πολέμου», στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικά όπλα και βιολογικές βόμβες που αφάνισαν ολόκληρες χώρες.

Άποψη: O Πίτερ Τζάκσον μοιάζει να μην μπορεί να γυρίσει ένα "μονό" φιλμ και να αρέσκεται στις πομπώδεις τριλογίες. Έτσι μετά τον εξαιρετικό "Lord Of The Rings" και το συγκριτικά λιγότερο πετυχημένο "Hobbit", αυτή την φορά καταπιάνεται με την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του τετράτομου λογοτεχνικού μπεστ σέλερ του Βρετανού Φίλιπ Ριβ «Mortal engines», μιας νεανικής steampunk φαντασίας, με μετα-φουτουριστική βιομηχανική αισθητική.

Και δυστυχώς αστοχεί σε πολλές πτυχές του εγχειρήματός του. Μπορεί να παραμένει σταθερά θεαματικός εικονογραφώντας μια ενδιαφέρουσα αρχική σεναριακή ιδέα με ενδιαφέρουσα φαντασμαγορία και ιντριγκαδόρικη αισθητική, όμως καταλήγει εντελώς επιδερμικός και απλοϊκός όταν προσπαθεί να μιλήσει πολιτικά, αντικαπιταλιστικά, αντιπολεμικά, περιβαλλοντολογικά κλπ κλπ

Μια εφηβική περιπέτεια φαντασίας που θυμίζει 'ενα πιο σκοτεινό (και σαφώς πιο μπερδεμένο) Hunger Games. με αλλοπρόσαλλη πλοκή, επιεικώς κακές ερμηνείες από τους νεαρούς πρωταγωνιστές του (που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι τους επέλεξε ο ίδιος ο Τζάκσον) και ένα γλυκερό happy end που προκαλεί βαρεμάρα.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Δεκ. 2018, 20:55
Ενημέρωση: 13 Δεκ. 2018, 12:28
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mortal Engines (Mortal Engines)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
128
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Δεκεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
16387
Tanweer
15288
Feelgood
7264
Feelgood
1977