Με τη ζωή του να απειλείται από μια σπάνια ασθένεια του αίματος και αποφασισμένος να σώσει όσους πάσχουν από την ίδια νόσο, o απεγνωσμένος Dr. Morbius παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο. Ενώ αρχικά οι δοκιμές της ανορθόδοξης θεραπείας του έχουν μεγάλη επιτυχία, μέσα του ξεσπά το ίδιο το σκότος.

Θα καταφέρει το καλό να επικρατήσει του κακού ή τελικά ο ίδιος ο Morbius θα υποκύψει στις μυστηριώδεις καινούργιες του παρορμήσεις;

Στη νέα του ταινία “Morbius”, που βασίζεται σε αντιήρωα της Marvel, ο Leto επιστρατεύει όλους τους τρόπους για να υποδυθεί τον Dr. Michael Morbius, έναν ευφυέστατο γιατρό με μια σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια του αίματος. Όντας αποφασισμένος να βρει τη γιατρειά, ο Morbius επινοεί όχι μόνο μια θεραπεία, αλλά και έναν τρόπο να αποκτήσει απίστευτη δύναμη με ένα τεράστιο κόστος: μια ανεξέλεγκτη δίψα για ανθρώπινο αίμα.

Kάπου μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και horror, το γενετικό πείραμα που άλλαξε την ζωή του ήρωά μας και τον μετέτρεψε σε ένα κράμα βαμπίρ και νυχτερίδας, την δική μας την γνώση για τις σουπερηρωικές ταινίες δεν θα την μετανάλλει στο παραμικρό. 

Τριτοξάδερφο του Venom, το Morbius καταρχήν δεν έχει να κάνει ακριβώς με σούπερ ήρωες, μόνο που προσπαθεί να διαφοροποιηθεί χρησιμοποιώντας (και όχι αξιοποιώντας) τα κλισέ του είδους, με αισθητική που παραπέμπει σε ένα βαθμό στο Blade (τώρα, καλό είναι αυτό; κακό είναι; μπερδευτήκαμε), λίγο σκοτεινό, λίγο τρομακτικό, αρκετά βαρετό.

Ο Τζάρεντ Λέτο προσπαθεί φιλότιμα να παρουσιάσει ελκυστική την μάχη του πρωταγωνιστή να βρει την πραγματική του ταυτότητα μεταξύ του καλού κσι του κακού, αλλά προδίδεται από την ανισσοροπία της σεναριακής προδιάθεσης που προαναφέραμε. Οι κακοί δεν είναι απειλητικοί άρα τελικά δεν βοηθούν τον κυρίως χαρακτήρα, οι όποιες επιπλοκές είναι αρκετά αδύναμες και μάλλον τελικά αδιάφορες, τα εφέ decent στην καλύτερη περίπτωση και γενικώς το φιλμ έχει στηθεί για να δείξει το δρόμο προς το sequel, τόσο σίγουροι είναι στην παραγωγή ότι θα συμβεί.

Και γιατί να μην συμβεί άλλωστε; Το θέμα για την βιομηχανί του Χόλιγουντ είναι να γυρίζει το χρήμα. Τον χαμένο χρόνο από τη ζωή μας όμως, ποιος θα μας τον ξεπληρώσει;

Πρώτη δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2022, 03:50
Ενημέρωση: 7 Απριλίου 2022, 00:08
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Morbius
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Μαρτίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ