Δεκαπέντε χρόνια μετά την εξαιρετική «Απιστία» η Λιβ Ούλμαν περνά ξανά πίσω από την κάμερα, παραδίδοντας τη δική της κινηματογραφική εκδοχή στην ιστορία της κακομαθημένης κόρης ενός αριστοκράτη που επιχειρεί να αναγκάσει έναν υπηρέτη της να την αποπλανήσει.

Είναι μεν πιστή στο πρωτότυπο κείμενο, αλλά η διασκευή της είναι εντελώς ακαδημαϊκή, με φροντισμένα πάθη και παράλληλα εγκλωβισμένα σε ένα επιτηδευμένα άκαμπτο σύμπαν. Εστιάζει φυσικά στους τρεις χαρακτήρες και αποσπά δυνατές, παθιασμένες και συγκεντρωμένες ερμηνείες, τόσοόμως, ώστε να μην μας επιτρέπουν να αφουγκραστούμε την αυτοκαταστροφή τους...

Υπόθεση:
Ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Ιρλανδία του 1880. Σε μια ατμόσφαιρα αχαλίνωτου γλεντιού και χαλαρών κοινωνικών περιορισμών, η Δεσποινίς Τζούλια και ο Τζον, υπηρέτης του πατέρα της χορεύουν και πίνουν, γοητεύουν και χειραγωγούν ο ένας τον άλλο. Εκείνη γεμάτη υπεροψία, εκείνος αγενής, τους ενώνει η ίδια απέχθεια όσο και έλξη. Η οικειότητα τους οδηγεί σε απελπισμένα σχέδια και στο όραμα μιας κοινής ζωής. Αβέβαιοι για το αν θα ξημερώσει μια μέρα γεμάτη ελπίδα ή όχι, οι δύο ήρωες καταφεύγουν σε μια τελική πράξη που θυμίζει Ελληνική τραγωδία. Η Δεσποινίς Τζούλια απεικονίζει μια σφοδρή μάχη για δύναμη και κυριαρχία, μέσα από ένα παιχνίδι παραπλάνησης κι αποστροφής.  

 

Πρώτη δημοσίευση: 2 Απριλίου 2015, 20:16
Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2015, 17:37
Τίτλος:
Miss Julie (Δεσποινίς Τζούλια)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
129
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Απριλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos