Μην ενοχλείτε, παρακαλώ!

Μην ενοχλείτε, παρακαλώ! - κριτική ταινίας

O Πατρίς Λεκόντ επιστρέφει στα κωμικά φιλμ με τον πρωταγωνιστή του περυσινού hit "Θεέ μου τι σου κάναμε;"αλλά όχι και μια ανάλογης τσαχπινιάς, διεισδυτική και με έξυπνα χρησιμοποιημένα τα ρατσιστικά κλισέ, κωμωδία. 

To "Mην ενοχλείτε, παρακαλώ!", αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά ενός πετυχημένου θεατρικού κειμένου, μόνο που αδυνατεί να ξεφύγει από την ανάλογη κατασκευή του και τις συμβάσεις της προέλευσής του οι οποίες λειτουργούν θαυμάσια μεν στο σανίδι, όχι όμως και στην μεγάλη οθόνη, όπως επίσης και αυτοπαγιδεύεται από τα πολλαπλά κλισέ που υποτίθεται θέλει να διακωμωδήσει. 

Δείχνει και νιώθει εντελώς παλιομοδίτικο, το χιούμορ του είναι σε κάποιες περιπτώσεις πηγαίο, στις περισσότερες όμως εκβιαστικό, ενώ και ο ήρωάς του είναι εκνευριστικός, σε βαθμό που συνολικά ενώ διαρκεί μόλις 80 λεπτά, η ταινία να σου δημιουργεί την αίσθηση ότι διαρκεί περισσότερο, δείγμα του ότι συνολικά μάλλον κουράζει.

Υπόθεση:
Όταν ο φανατικός θαυμαστής της τζαζ, Μισέλ, βρίσκει ένα σπάνιο άλμπουμ σε μια υπαίθρια αγορά, το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του αμέσως να τον απολαύσει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν φαίνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον του για να μη βρεί... μία ώρα ησυχίας! Η σύζυγος του βρίσκει τη μέρα να του αποκαλύψει κάτι που θα τον ταράξει, ο εκκεντρικός γιος του, του φορτώνει ανεπιθύμητους επισκέπτες , ο κολλητός του ζητάει τη συμβουλή του για κάτι επείγον, ο γείτονας του κάνει συνεχώς ενοχλητικές ερωτήσεις, η καθαρίστρια θέλει να βάλει ηλεκτρική σκούπα, η μητέρα του δεν σταματά να τηλεφωνεί και το κερασάκι στην τούρτα ... η ερωμένη του θέλει να αποκαλύψει την μεγάλη της ενοχή. Αν σε αυτά προστεθούν οι επισκευές που πρέπει να γίνουν στα υδραυλικά του σπιτιού από εργάτες με τους οποίους δεν μπορεί να συνεννοηθεί και η απαίτηση των κατοίκων της πολυκατοικίας να γίνει στο διαμέρισμα του ένα επετειακό πάρτι, η επιθυμία του Μισέλ μετατρέπεται σε έναν αληθινό εφιάλτη. Το μόνο που τον σώζει είναι η μαεστρία του στα ψέμματα, η υπερκινητικότητα του, η πονηριά του, η αισιοδοξία του και το «καλό του άστρο».  

 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2015, 04:30
Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2015, 03:13
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Μην ενοχλείτε, παρακαλώ! (Une heure de tranquillite)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
80
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos