Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει

Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η Μαρίνα είναι τριάντα χρονών και ασχολείται με την διοργάνωση γάμων. Σε αντίθεση με τους πελάτες της, προτιμάει την ζωή χωρίς δεσμούς ή δεσμεύσεις. Μέχρι που μια νύχτα συναντά τον Κάρλος. Εκείνος είναι σε σχέση με την Αλεξία, μια όμορφη νεαρή γυναίκα και παιδική φίλη της Μαρίνας. Όταν η Αλεξία ανακαλύπτει την επαγγελματική κάρτα της Μαρίνας ανάμεσα στα πράγματα του Κάρλος, την ερμηνεύει ως πρόταση γάμου και λέει ναι αμέσως.

Άποψη: Η καλύτερη γαλλική κωμωδία της χρονιάς…είναι ισπανική, όπως χιουμοριστικά αναφέρει η ελληνική διαφημιστική καμπάνια της ταινίας και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Κάθε καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με γαλλικές κωμωδίες, άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε όχι, μόνο που φέτος το καλοκαίρι κλέβει την παράσταση -δικαιολογημένα- μια ισπανική κωμωδία που ακολουθεί συμβάσεις των γαλλικών κομεντί.

Η ταινία του νεαρού Iσπανού σκηνοθέτη Dani de la Orden (έχει σκηνοθετήσει επεισόδια του «Elite») συνδυάζει την κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων με την ρομαντική κομεντί σε σωστές δόσεις. Με ένα χιούμορ που συχνά γίνεται μαύρο και αυθάδικο, κάποιες φορές ξεφεύγοντας από στενά όρια πολιτικής ορθότητας, δεν αποφεύγει κλισέ και ευκολίες, όμως παραμένει μέχρι τέλους ανάλαφρα διασκεδαστική, ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα θερινό σινεμά.

Δύο άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους γνωρίζονται τυχαία σε έναν γάμο, εκ των οποίων η Μαρίνα δεν της αρέσουν οι σταθερές σχέσεις, αλλά προτιμά τις ευκαιριακές. Όλα θα ανατραπούν όταν στην μέση μπαίνει μια άλλη γυναίκα και θα αναγκαστεί να σχεδιάσει τον γάμο τους σε ένα ταξίδι που θα κάνουν όλοι μαζί στην Τενερίφη.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το πώς θα εξελιχθεί η πλοκή αλλά και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των ηρώων, μιας και συχνά βλέπουμε τέτοιου είδους ιστορίες αγάπης που κάτι πάει στραβά και δεν τους επιτρέπεται να ευτυχήσουν.

Αυτό στο οποίο διαφοροποιείται από την μάζα είναι στο πόσο διασκεδαστική είναι, χωρίς να χάνει το χιούμορ κάτω από το βάρος του ρομαντισμού, ενώ το ταξίδι στην Τενερίφη, μια ευκολία πολλών ευρωπαϊκών ταινιών να πηγαίνουν σε παραδεισένιους προορισμούς που παρακινεί θεατές να τις δουν το καλοκαίρι, αποδεικνύεται εύστοχο εύρημα, που δεν γίνεται με την λογική ενός «travelporn», αντιθέτως προσθέτει δράση σε μια κατά τα άλλα αδρανή από πλευράς εξωτερικής δράσης ταινία. Παράλληλα, προωθεί την δράση, προσθέτει χαρακτήρες και ξυπνά μνήμες του παρελθόντος από την εποχή που η Μαρίνα και η Αλέξια ήταν συμμαθήτριες.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, η Belen Cuesta (η Manila του La Casa de Papel) και ο Alex Garcia (Σ αγαπώ ισπανικά) προσθέτουν πολλά με τις φρέσκες ερμηνείες τους.

Το «Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει» παίζει με την θρησκεία, με τον θεσμό του γάμου, με τις έμφυλες σχέσεις και τα στερεότυπα, που σε συνδυασμό με ευτράπελα και παράδοξα την κάνουν μια ευχάριστη έκπληξη σε ένα άνυδρο κινηματογραφικά καλοκαίρι με πολλές ακυρώσεις και αναβολές ταινιών.

Πρώτη δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2020, 15:48
Ενημέρωση: 9 Ιουλίου 2020, 04:33
Τίτλος:
Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει (Hasta que la boda nos separe)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Ιουλίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Glorious

Glorious

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Γουές προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά τον χωρισμό. Μια τουαλέτα...
5 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου