Σύνοψη: Δύο διάσημοι τραγουδιστές, η Κατ Βαλντέζ και ο Μπάστιαν, αναμένεται να παντρευτούν μέσω live streaming μπροστά στους εκατομμύρια θαυμαστές τους ανά τον κόσμο.

Την ύστατη στιγμή, όμως, αποκαλύπτεται πως ο Μπάστιαν υπήρξε άπιστος κι έτσι, η Κατ αποφασίζει να παντρευτεί επιτόπου τον πρώτο τυχόντα.

Άποψη: Έπειτα από την επιτυχία του Hustlers (2019), που επανέφερε την Jennifer Lopez στον κινηματογραφικό χάρτη ως ηθοποιό -να θυμίσουμε πως προοσκαρικές φήμες της εποχής έλεγαν ότι θα έφτανε και στα Όσκαρ, κάτι που εν τέλει δεν έγινε- η σουπερ σταρ JLo επιστρέφει στις rom com που την μάθαμε και την αγαπήσαμε. Για το Marry Me (Παντρέψου Με), συναντιέται ξανά on screen με τον Owen Wilson, έπειτα από το μακρινό 1997 και το ξεχασμένο Anaconda. Τον Owen Wilson μάλιστα τον ξανασυναντάμε σε κάτι πιο κωμικό έπειτα από το 2017, αν εξαιρέσουμε την συμμετοχή του στο The French Dispatch.

Η σκηνοθέτρια Kat Coiro (Dead to Me) και οι σεναριογράφοι John Rogers, Tami Sagher και Harper Dill, βασισμένοι σε ένα κόμικ, στήνουν μια 21ου αιώνα εκδοχή του Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ. Την αξέχαστη εκείνη ρομαντική κομεντί με την Julia Roberts και τον Hugh Grant όλοι την θυμόμαστε, όπως και εκείνον τον bigger than life έρωτα μιας διάσημης και ενός βιβλιοπώλη. Τώρα λοιπόν μια σταρ της μουσικής βιομηχανίας χωρίζει τον επίσης σταρ σύντροφό της, τον οποίο υποδύεται ο Maluma στην πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση και παντρεύεται αιφνίδια έναν άσημο καθηγητή μαθηματικών.

Μια κλισέ και προβλεπόμενη ιστορία αγάπης θα γεννηθεί μπροστά στα μάτια μας, που όμως σώζεται αφενός από την καλή χημεία που έχουν οι πρωταγωνιστές μεταξύ τους αφετέρου από μια κάπως φρέσκια ανάγνωση της έννοιας του χολιγουντιανού love story, που καταργεί κάθε έννοια spoiler μιας και σε αυτές τις ταινίες όλοι ξέρουμε όχι απλώς πώς θα εξελιχθεί αλλά και τι θα δείξει στην επόμενη σκηνή. Εδώ λοιπόν εντάσσονται και κάποιοι σύγχρονοι προβληματισμοί, συνδέοντας την περιπλοκότητα των σχέσεων με τον ρόλο των social media στην ζωή μας. Από την μία η τραγουδίστρια τα έχει στην καθημερινότητά της για την προώθηση της δουλειάς και της ζωής της, από την άλλη εκείνος, χωρισμένος έχοντας ένα έφηβο κορίτσι, δηλώνει πλήρη άγνοια για αυτόν τον κόσμο. Η σχέση τους ξεκινάει εξαρχής ανάποδα μιας και πρώτα παντρεύονται και έπειτα γνωρίζονται, θυμίζοντας ίσως στους παλαιότερους τα συνοικέσια στα οποία θα λέγαμε πως συνέβαινε κάτι αντίστοιχο. Έτσι λοιπόν το Marry Me παρουσιάζει μια πορεία γνωριμίας εξετάζοντας πόσο τελικά μπορεί να αντέξει μια σχέση από τους σύγχρονους προβληματισμούς.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ταυτιστεί με την συγκεκριμένη σχέση, καθώς ελάχιστοι κάνουν την ζωή της πρωταγωνίστριας, ώστε να έχουν τέτοια προβλήματα, εντούτοις μέσα από την «τεράστια» ζωή της γιγαντώνονται όλα τα προβλήματα και καθίστανται πιο ορατά. Αυτό είναι και το πρόβλημα των περισσότερων αμερικάνικων rom com, ότι νιώθουν την ανάγκη να βροντοφωνάξουν μερικά πράγματα μπας και τα καταλάβουν όλοι. Έτσι και η κεντρική ηρωίδα βροντοφωνάζει φεμινιστικά μηνύματα σε μια κατά τα άλλα συμβατική ιστορία που μάλιστα σε ορισμένα σημεία θα μπορούσε και να κατηγορηθεί για mansplaining προς την Κατ (Jennifer Lopez), που εκείνη σιωπηρά δέχεται, για να μην μιλήσουμε για το στερεότυπο της κάπως αφελούς γυναίκας που ασχολείται με δουλειές όπως τραγούδι και του έξυπνου καθηγητή άντρα.

Για τους φαν της JLo τραγουδάει αρκετά μέσα στην ταινία και μάλιστα πρωτότυπα, δικά της τραγούδια, κάτι που κάνει πρώτη φορά για τις ανάγκες μιας ταινίας.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Φεβ. 2022, 02:13
Ενημέρωση: 17 Φεβ. 2022, 11:09
Τίτλος:
Marry me (Παντρέψου με)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Φεβρουαρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos