Σύνοψη: Ο Τσάρλι, ένας θεατρικός σκηνοθέτης στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η Νικόλ, μια υποσχόμενη ηθοποιός που δεν έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο της, περιγράφουν εναλλάξ το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου. Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας: σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα.

Άποψη: Ένα πολυεπίπεδο «δράμα διαζυγίου» που ισορροπεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και βυθίζεται στα άδυτα ενός ακατανόητου λαβύρινθου: ο χωρισμός είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από το απλό τέλος μιας ιστορίας.
Ο υποψήφιος για Όσκαρ  Νόα Μπάουμπακ σκηνοθετεί μια ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και τη διατήρηση μιας οικογένειας χωρίς να διστάζει να κοιτάξει στα μάτια και να αποτυπώσει με εντυπωσιακή ευκρίνεια τον χωρισμό δύο ανθρώπων που αγαπιούνται, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν μαζί. 

Με όχημα τις δύο αφοπλιστικά συναισθηματικές ερμηνείες από τον Άνταμ Ντράιβερ και την Σκάρλετ Γιόχανσον, καταγραφει μαεστρικά μια σχέση που ψυχορραγεί, χωρίς να μιλά για κάτι που δεν έχουμε δει ξανά και ξανά, αλλά που καταφέρνει τελικά να σε συνεπαίρνει με την νατουραλιστική ελικρίνεια των συναισθημάτων.

Εστιάζει στα πρόσωπα των δύο πρωταγωνιστών και παγιδεύοντας στην κάμερά του, τις ανεπαίσθητες κινήσεις των σωμάτων τους, τις οποίες παντρεύει με οξυδερκείς διαλόγους, καταλήγει σε ένα τελικό αποτέλεσμα σπουδαίας κοινωνιολογικής σημασίας που δεν χαρίζεται και δεν εξωραϊζει.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Νοε. 2019, 03:55
Ενημέρωση: 5 Δεκ. 2019, 13:09
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Marriage story (Ιστορία γάμου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
136
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos