Ο επίδοξος 17χρονος Τιμ (Τζακ Γουλφ) ονειρευόταν όλη του τη ζωή να πάει στο οικοτροφείοMozart AllBoys. Παρά τον ενθουσιασμό του που έγινε επιτέλους δεκτός, οι πρώτες μέρες τουστη διάσημη σχολή δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αντιμέτωπος με έναν εχθρικόδιευθυντή, τις αγωνίες του πρώτου έρωτα και τη δυσκολία να βρει την αυθεντική του φωνή,ο Τιμ ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα: μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο. Από εκείπαρασύρεται σε μια νέα πραγματικότητα και βυθίζεται στον κόσμο της όπερας του Μότσαρτ,Τον Μαγικό Αυλό, όπου η φαντασία δεν έχει όρια. Ωστόσο, το να ζει δύο ζωές έχει το τίμημάτου και ο Tιμ κινδυνεύει να απογοητεύσει αυτούς που αγαπά. Πρέπει να διαλέξει, αλλά έχειμάθει αρκετά για να κάνει τη σωστή επιλογή?

Συνέντευξη με τον Φλόριαν Ζιγκλ

Όταν ήμουν έφηβος, ήθελα να γίνω μουσικός. Αλλά στη συνέχεια, με βαριά καρδιά,εγκατέλειψα αυτό τον στόχο γιατί είχα την εντύπωση ότι δεν ήμουν αρκετά καλός για να παίξω σε μία σπουδαία ορχήστρα. Αργότερα, πήγα στο Λος Άντζελες και έγινα σκηνοθέτης διαφημιστικών ταινιών. Μέσα μου πάντα ήλπιζα ότι μια μέρα θα κάνω μία ταινία για την κλασική μουσική. Ποτέ, όμως, δεν έφτασα να ονειρεύομαι ότι θα μου γινόταν η πρόταση να μεταφέρω τον Μαγικό Αυλό στη μεγάλη οθόνη. Ήξερα αμέσως ότι ήταν μία μοναδική ευκαιρία. Μία ευκαιρία που ένας σκηνοθέτης από τη Γερμανία συναντά μία φορά στη ζωή του. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω την ταινία. Λατρεύω την κλασική μουσική, όπως μου αρέσουν και τα Star Wars, το σινεμά της Κίνας και της Ιαπωνίας. Ήξερα ότι θα μπορούσα να έχω στοιχεία τους στην ταινία. Δυστυχώς, η κλασική μουσική φθίνει. Με πληγώνει αυτή η σκέψη.Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτό το γεγονός.

Στον Μαγικό Αυλό είδα μία ευκαιρία να υπερασπιστώ την κλασική μουσική με μία μεγάλη,συναρπαστική ταινία για το σύγχρονο, ευρύ κοινό. Αυτή είναι η απάντηση μου στους τυπολάτρες που δεν θα επιδοκιμάσουν τη μοντέρνα προσέγγιση της ταινίας. Θέλουμε να πηγαίνει ο κόσμος στην όπερα σε 30 χρόνια; Θέλουμε να συνεχίσει ο κόσμος να πληρώνει φόρους για να υπάρχει εθνική λυρική σκηνή;

Πρέπει να κάνουμε την υπέροχη αυτή μορφή τέχνης προσιτή στο κοινό με έναν απτό και απλότρόπο, για να μην αποθαρρύνονται οι θεατές εξαιτίας μίας ελιτίστικης και πομπώδους εντύπωσης. Είναι ένας εορτασμός της μουσικής, είναι άμεση όπερα, μοναδική και διαχρονική. Στα πλαίσια μιας αφήγησης ο θεατής εμπλέκεται με τα συναισθήματα και τα προβλήματα των χαρακτήρων. Μία ιστορία σε ένα οικοτροφείο είναι ένας κοινός παρονομαστής σε πολλές ταινίες. Στον Μαγικό Αυλό έχουμε το στοιχείο του φανταστικού,που έχει μεγάλη απήχηση σήμερα. Στην ταινία, στοιχεία του Μαγικού Αυλού λειτουργούν σαν αλληγορίες και την ίδια στιγμή δελεάζουν και γοητεύουν το κοινό.

Ήθελα ο Μαγικός Αυλός να αντλεί από το λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ. Η δύναμη του φανταστικού κόσμου τον οποίο περιγράφει βασίζεται πολύ στη φυγή, στην απόδραση.Ήθελα να δημιουργήσω μία σύγχρονη αντιστοιχία με την ιδέα ότι κάνεις ένα ταξίδι σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μερικά πράγματα είναι πιο εύκολα και μερικά πιο περίπλοκα.Στόχευα να δημιουργήσω την αίσθηση ενός φανταστικού κόσμου που μας παρασύρει, μας συγκινεί και μας ψυχαγωγεί.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Απριλίου 2023, 12:59
Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2023, 01:19
Τίτλος:
The magic flute (Ο μαγικός αυλός)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Απριλίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos