Σύνοψη: Σε μια ανατροπή των κλασικών ταινιών του συγκεκριμένου είδους, η ταινία Madame Web εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες των εκδόσεων Marvel.

Πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson στο ρόλο της Cassandra Webb, μιας διασώστριας με ικανότητες μέντιουμ. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες, που μαζί προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον... αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν

Άποψη: Βγαλμένη από το σύμπαν του Spider-Man, η Madame Web είναι μια ακόμα ηρωίδα της Marvel που μαζί με τις νεαρές «προστατευόμενές» της θα ρίξει τον ιστό της για να αποτρέψει δυσάρεστα γεγονότα του μέλλοντος, από το οποίο έχει εικόνες, ενώ ταυτόχρονα παλεύει να ισορροπήσει μέσα της τον θάνατο της μητέρας της στην γέννα.

Αυτό άλλωστε συνδέει τις τέσσερις κεντρικές ηρωίδες, την τριαντάρα Κασσάνδρα, που σαν την αρχαία συνονόματή της προβλέπει το μέλλον, και τις τρεις έφηβες: όλες τους για διαφορετικούς λόγους μεγάλωσαν και μεγαλώνουν μόνες, χωρίς έναν σταθερό οικογενειακό ιστό, τον οποίο θα αναζητήσουν και θα υφάνουν στην ομάδα που θα φτιάξουν για να προστατευτούν ενόσω ο Ιεζεκιήλ τις κυνηγά, καθώς σαν άλλος προφήτης βλέπει και εκείνος σκηνές από το δικό του μέλλον που είναι δυσοίωνες.

Η Madame Web ωστόσο δεν έρχεται να ανατρέψει την κατρακύλα της Marvel το τελευταίο διάστημα, που κανένα σχεδόν πρότζεκτ της δεν της βγαίνει ακριβώς ούτε έχει την επιτυχία του παρελθόντος. Παρότι μας εισάγει μια νέα ηρωίδα που πέραν των φαν των κόμικς, για τους υπόλοιπους είναι άγνωστη και παρότι πρόκειται για ένα origin story, που σίγουρα και αυτό θα γίνει τμήμα ενός ευρύτερου franchise, αλλά σαν πρώτη ταινία δεν χρειάζεται συνδέσεις με άλλες ταινίες ή άλλους χαρακτήρες (παρότι κάποιοι συνδέονται με έναν υπερήρωα), και πάλι δεν διαθέτει κάποια πρωτοτυπία.

Δεν έχει την λογική του Joker της DC, που είτε άρεσε είτε δεν άρεσε ως ταινία, όχι απλώς είναι μια αυτόνομη ταινία από το υπόλοιπο σύμπαν, αλλά και ξεχωριστή, με μια δική της ταυτότητα στον κόσμο των σούπερ ηρώων.

Η Madame Web είναι πλήρως αφομοιωμένη από την αισθητική, το είδος της αφήγησης και της κινηματογράφησης των ταινιών Marvel.

Γρήγορο μοντάζ, αποσπασματικά πλάνα που δεν προσφέρονται για θεατές με διάσπαση προσοχής με την κάμερα και την γωνία λήψης να αλλάζει με ταχύτητα φωτός και με δράση που αργεί να πάρει μπρος. Για την ακρίβεια σχεδόν απουσιάζει η έντονη δράση, οι σκηνές μάχης και όλο αυτό που περιμένει κανείς από μια υπερηρωική ταινία, μιας και όλη ταινία συμπεριφέρεται σαν εισαγωγή μιας άλλης ταινίας που με αυτό θα αρχίσει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η επιλογή της Dakota Johnson για τον κεντρικό ρόλο είναι τουλάχιστον άστοχη, καθώς δεν φτάνει που δεν έχει κάποια ένταση η ταινία, η ίδια με την ερμηνεία της ρίχνει και τους τόνους στον χαρακτήρα, κάνοντας την Κασσάνδρα μια υποτονική και αργή σε εξέλιξη ηρωίδα, με τις Sydney Sweeney, Celeste O’Connor και Isabela Merced να είναι πολύ καλύτερες σε ρόλους όμως τόσο αστεία στερεοτυπικούς που δύσκολα μπορείς να πάρεις στα σοβαρά.

Πρώτη δημοσίευση: 15 Φεβ. 2024, 15:26
Ενημέρωση: 21 Φεβ. 2024, 23:07
Τίτλος:
Madame Web
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Φεβρουαρίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos