Σύνοψη: Είναι 2029. Οι μεταλλαγμένοι έχουν εξαφανιστεί - σχεδόν. Ένας απομονωμένος, μελαγχολικός Λόγκαν περνάει τις μέρες του πίνοντας σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Καναδά και βγάζοντας τα προς το ζην ως οδηγός προς ενοικίαση. Οι εξορισμένοι σύντροφοί του είναι ο Κάλιμπαν και ο Καθηγητής Ξαβιέ, ο οποίος υποφέρει από ολοένα και αυξανόμενες επιληπτικές κρίσεις. Οι προσπάθειες του Λόγκαν να κρυφτεί από τον κόσμο και την ίδια του την κληρονομιά τελειώνουν απότομα, όταν εμφανίζεται μία μυστηριώδης γυναίκα με ένα περίεργο αίτημα: ο Λόγκαν πρέπει να προστατεύσει μία νέα κοπέλα από τον εγκληματία Ντόναλντ Πιρς. Πολύ σύντομα, ο Λόγκαν χρειάζεται να ξαναβγάλει τα… νύχια του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις κι έναν κακοποιό από το παρελθόν του, σε μια αποστολή ζωής και θανάτου, μία αποστολή που θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Άποψη: Η τελευταία (;) εμφάνιση του Χιού Τζάκμαν σαν Wolverine αποκτά το κινηματογραφικό αποτύπωμα που της αξίζει σε έναν έτσι κι αλλιώς ήρωα/αντί-ήρωα του σύμπαντος των X-Men, οργισμένο, με περισσότερα από ένα επίπεδα ανάγνωσης, πολύ πιο "ανθρώπινο" συγκρτικά με οποιονδήποτε άλλο από το σύμπαν της Marvel.

Ένα σκοτεινό, κατάμαυρο (στην ψυχή, αλλά ίσως και στην εμφάνιση, καθώς ο Μάνγκολντ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας ασπρόμαυρης εκδοχής) mad max γουέστερν road movie καταδίωξης, όπου εδώ οι ήρωες δεν είναι λαμπεροί, cool και γαμάτοι, αλλά αντίθετα εξουθενωμένοι, σχεδόν παραιτημένοι, αλλά μαζί και πεισματάρηδες να καταφέρουν να αποδράσουν από την σχεδόν τυρρανικά βασανιστική καθημερινότητα. 

Mια λύτρωση όμως που δεν θα έρθει, τουλάχιστον με τον τρόπο που ήλπιζαν. Εδώ επαναλαμβάνω, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα γκλάμορους super hero action flick, αλλά με μια σκληρή, ανηλεή, αντι-ηρωϊκά εικονογραφημένη πραγματικότητα.

Εκεί όπου ο Logan αποτυπώνει στο τραχύ και αυλακωμένο πρόσωπό του μια τσακισμένη ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου (μακριά πλέον από το πρότυπο του σούπερ ήρωα) που προσπαθεί να τελεσφορήσει τους τελευταίους ανοικτούς λογαριασμούς που έχει σε εκκρεμότητα, τόσο με το βασανισμένο του εγώ, αλλά και ως οφείλει με τον ετοιμοθάνατο γέρο-Εξέβιερ, αλλά και την πιτσιρίκα Λάουρα η οποία του θυμίζει τόσο πολύ τον ίδιο και την ανεξέλεγκτη οργή του, χρόνια πριν.

Μια σχεδόν βιωματική ερμηνεία από τον Χιού Τζάκμαν (όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Βερολίνου) σε έναν ρόλο με τον οποίο έχει σχεδόν ταυτιστεί, τροχοδρομεί σε έναν καμβά υπερβίαιου -στα όρια του gore- φιλμ, βασανιστικά... απολαυστικού, με ένα φινάλε όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι: κατάμαυρο -ασορτί δηλαδή με την ταινία- με μια δόση ελπίδας.

Kάπου μεταξύ "The wrestler" & "The unforgiven, ένα σκληρό, αιματοβαμμένο, πεσιμιστικό διαμάντι: για τα γούστα μου, το κορυφαίο Marvel φιλμ μέχρι στιγμής, επειδή ακριβώς δεν θυμίζει Marvel.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2017, 13:07
Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2017, 14:36
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Logan (Logan)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
137
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Μαρτίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The untamed

The untamed

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Η Alejandra βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν προβληματικό γάμο με τον Ángel, ενώ είναι...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
13051
Tanweer
12310
Feelgood
9922
Feelgood
5893
Rosebud.21
5578