Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός (Μελ Γκίμπσον) δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα.

Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Ο Μελ Γκίμπσον σε 'έναν ρόλο που του πάει, αυτόν του βετεράνου σταρ των ερτζιανών που τα λέει on air χωρίς να υπολογίζει τίποτα και που ίσως διαβάζοντας το σενάριο να τον είδε και κάπως σαν πρόκληση ερμηνευτικά, με την έννοια ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας παίζει ουσιαστικά μόνος του μιλώντας στο τηλέφωνο. 

Πρόκειται για ένα θρίλερ με αρκετές αρετές και ακόμα περισσότερες αδυναμίες που όμως σου δλινει συνεχώς την αίσθηση ότι είναι σκηνοθετημένο σαν μια μεγάλη φάρσα: από τις ερμηνείες των "χάρτινων" δευτεραγωνιστών (έτσι κι αλλιώς μέτριων ερμηνευτικών ικανοτήτων), μέχρι το μάλλον cocky στακάτο χιούμορ, τις σεναριακές υπερβολές που "βγάζουν μάτι", αλλά και την "κάπως" σκηνοθετική προσέγγιση. 

Και όλο αυτό το μίγμα δεν βοηθά για να χτιστεί και να διατηρηθουν οι καταστάσεις αγωνίας που να τσιτώσουν τον θεατή. Υπάρχει ενδιαφέρον σε γενικές γραμμές, είναι ένα μέτριο b-movie που παρακολουθείς στο χαλαρό, με την πρώτη και την μεγαλύτερη από τις δύο ανατροπές στο τέλος, αν δεν την έχεις καταλάβει, οκ, την δέχεσαι, την δεύτερη όμως την απορρίπτεις επιτόπου, είναι αστεία, δείγμα μιας μάλλον συνολικής προχειρότηττας στην κατασκευή της ταινίας. Δεν έπαιξε καλό ΠΑΙΧΝΙΔΙ (και ο νοών νοείτο).

Πρώτη δημοσίευση: 3 Νοε. 2022, 12:50
Ενημέρωση: 9 Νοε. 2022, 20:51
Συντάκτης: 
Τίτλος:
On the line (Ανώνυμη κλήση)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Νοεμβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos