Λευκοί ιππότες

les chevaliers blancs

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το φιλμ του Λαφός αποφεύγει τους μελοδραματισμούς οδηγώντας τους σε μετωπική με τον σκληρό ρεαλισμό και την πολιτική αναφυλαξία, αναπάντεχα όμως και ενώ έχει πολλά από τα προαπαιτούμενα υλικά στην διάθεσή του, δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει μια  συνταρακτική ταινία, όπως θα άρμοζε στο θέμα της.

Παρά τις ερμηνείες επιπέδου και την λεπτομερή καταγραφή της πολύπλοκης καθημερινότητας των ηρώων του και τα αναπάντεχα εμπόδια που ολοένα προστίθενται στην αποστολή που έχουν να επιτελέσουν και στην οποία έχουν δοθεί, δεν καταφέρνει να ισορροπήσει μεταξύ της κριτικής του ματιάς και της αποστασιοποίησης που οφείλει να διατηρήσει ώστε να μην χαρακτηριστεί μονόπλευρο. Σε βαθμό μάλιστα που κάποιες στιγμές, οι αντίστοιχοι σκηνοθετικοί ελιγμοί  κουράζουν και αποπροσανατολίζουν, κοστίζοντας στην συνοχή του φιλμ.

Σύνοψη: Ο Ζακ, υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Move for Kids, σχεδιάζει μια σημαντική αποστολή. Εκείνος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου, από το Τσαντ  στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Παράλληλα, η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, έχει προσκληθεί να καλύψει τηλεοπτικά αυτή την αποστολή καταγράφοντας με την κάμερά της τα γεγονότα ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚΟ αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν τις τακτοποιημένες πεποιθήσεις τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση και έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια και τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιστικής παρέμβασης.

 

Δημοσίευση: 5 Μαΐου 2016, 17:05
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Λευκοί ιππότες (Les chevaliers blancs)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Μαϊου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The old guard

The old guard

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία ηγείται μιας...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724