The legend of Tarzan

tarzan - κριτική ταινίας

Μια νέα κινηματογραφική αναβίωση του μύθου για τον Ταρζάν, η οποία δεν προσθέτει κάτι νέο, βασίζεται στο γεγονός πως το κοινό γνωρίζει σχεδόν τα πάντα και προσπαθεί με συνεχή φλας μπακ να υπηρετήσει το δίπολο sequel/prequel.

Αρκετή περιπέτεια (με ελαφρώς χειρότερα εφέ από το αναμενόμενο), λίγο έρωτας, λίγο οικολογικά και αντι-αποικιοκρατικά μηνύματα, σοβαρό καστ δημιουργούν ένα μίγμα που ικανοποιεί σχετικά, διότι "απουσιάζει" ο ίδιος ο Ταρζάν!

Οκ, δεν λείπει γενικά, αλλά μέχρι να ενεργοποιηθεί, να πηδήξει από το ένα δέντρο στο άλλο, να παλέψει, να αναλάβει δράση γενικά (σε μερικές αρκετά εντυπωσιακές σκηνές), περνά πάνω από την μισή ταινία και όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά ο Σκάρσγκααρντ θα έλιωσε ώρες στο γυμναστήριο προκειμένου να πετύχει αυτούς τους κοιλιακούς...

Πέρα από την πλάκα, το -σχεδόν σίγουρο- sequel θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τον κεντρικό ήρωα να αναλαμβάνει μεγαλύτερη σε διάρκεια on screen δράση.

Σύνοψη: Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν (Σκάρσγκαρντ) άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκρέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν (Ρόµπι) στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ (Βολτς). Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει.

 

Πρώτη δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2016, 05:35
Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2016, 14:47
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The legend of Tarzan (Ο θρύλος του Ταρζάν)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Ιουλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos