Σύνοψη: Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της - μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως Ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς φραγμούς της. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί και να ακούσεις την καρδιά σου. 

Άποψη: Ο George Michael θα είναι στα μυαλά όλων μας με πολλά τραγούδια του, έχοντας πουλήσει πάνω από 115 εκατομμύρια δίσκους και έχοντας δέκα Νο.1 επιτυχίες. Μία όμως είναι απόλυτα ταυτισμένη με τα Χριστούγεννα, το Last Christmas, καθώς Χριστούγεννα χωρίς Μόνος στο Σπίτι και Last Christmas δεν λέει και πολλά…

Η ταινία του Paul Feig και σε σενάριο της Emma Thompson βασίζεται στο ομώνυμο τραγούδι φτιάχνοντας μια λίγο πολύ ειπωμένη ιστορία για τον έρωτα, την δύναμη της πίστης στις δυνατότητές σου και την ευκαιρία που θα σου έρθει αν δείξεις υπομονή και επιμονή. Όλα αυτά μέσα σε ένα στολισμένο Λονδίνο όπου η Κέιτ δουλεύει εποχιακά ως ξωτικό, μια λύση ανάγκης μιας και το όνειρο της είναι να γίνει τραγουδίστρια.

Μια κλασική και συμβατική κινηματογραφική απόδοση της έννοιας του αμερικάνικου ονείρου, αυτήν την φορά όμως στην Γηραιά Αλβιώνα και μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα που πάντα φτιάχνει την διάθεση. Έτσι και εδώ ακολουθούμε την τυχαία συνάντηση δύο διαφορετικών ανθρώπων και πώς η γνωριμία θα αλλάξει ραγδαία την ζωή τους και όλα αυτά υπό τους ήχους όχι μόνο του Last Christmas αλλά και άλλων τραγουδιών -παλιών αλλά και ακυκλοφόρητων- του George Michael.

Κάποιος που είναι θαυμαστής του τραγουδιστή μπορεί να αρκεστεί σε μερικά πολύ αγαπημένα τραγούδια όμως σίγουρα δεν θα βρει τίποτα άλλο ευφάνταστο μέσα σε μια ιστορία που δεν έχει τις αφηγηματικές και κινηματογραφικές δυνάμεις να αντέξει στον χρόνο και να γίνει μια χριστουγεννιάτικη συνήθεια τύπου «Love Actually» για να αναφέρουμε κάτι πιο συγγενές θεματικά. Αν ήταν απλώς μια υποϊστορία του Love Actually ίσως και να είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Τώρα γίνεται απλώς μια ακόμα χριστουγεννιάτικη ταινία του σωρού αδύναμη να ξεχωρίσει από αυτόν. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, η Emilia Clarke και ο Henry Golding αν και είναι εξαιρετικά φωτογενείς και ταιριάζουν στον φακό, δεν μπαίνουν τόσο στο κλίμα και ειδικά η Clarke που όσο καλή μπορεί να ήταν ερμηνευτικά στο GOT ως Daenerys, τόσο μέτρια είναι σε κάθε άλλη ερμηνεία της που να έχουμε δει ως τώρα, ελπίζοντας να μας εκπλήξει στο μέλλον. Στην συμβατική ιστορία του Feig τίποτα δεν εκπλήσσει, παρόλο που είναι ένας σκηνοθέτης που αν και παίρνει ένα συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος κάθε φορά, το προσαρμόζει στο δικό του στιλ, όπως έκανε στην προηγούμενη ταινία, το «The Simple Favor», μια από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων, εν αντιθέσει με άλλες που δείχνουν πόσο άνισος σκηνοθέτης είναι. Μια απόλυτα κλισέ χριστουγεννιάτικη ταινία που μόνο το φωταγωγημένο Λονδίνο μπορεί να σε θαμπώσει.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Νοε. 2019, 13:52
Ενημέρωση: 21 Νοε. 2019, 15:52
Τίτλος:
Last Christmas (Last Christmas)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos