Ο Σεντρίκ Χιμένεζ "διαβάζει" από μία διαφορετική οπτική γωνία το "French Connection" του Ουίλλιαμ Φρίντκιν, περισσότερο σαν μια "mano a mano" αντιπαράθεση τύπου "Heat" του Μάικλ Μαν με εξαιρετική κινηματογράφηση/φωτογράφηση/αναπαράσταση των late 70s/early 80s. Tα δάνεια δεν σταματούν εδώ, καθώς ουσιαστικά εξιστορεί μια μονομαχία με την αισθητική ενός νεο-γουέστερν που θέλει πολύ (αλλά δεν τα καταφέρνει ακριβώς) να φέρει στο θυμικό σκορσεζικό ύφος σε συνδυασμό με την διαλεκτική και την δόμηση π.χ., του «Υπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος» με τον Βενσάν Κασέλ. 

Μέχρι εδώ όλα καλά και το πρωταγωνιστικό δίδυμο αρκετά πειστικό και οι ερμηνείες τους εναρμονισμένες με το φαίνεσθαι και το γίγνεσθαι της ιστορίας, όμως το στόρι ξεδιπλώνεται συνολικά αρκετά "βραδύκαυστα" με προβλήματα ρυθμού, ενώ και συνολικά ο Χιμένεζ είναι ξεκάθαρο πως χρησιμοποιεί το "La French" σαν διαβατήριό του για μια καριέρα στο Χόλιγουντ, με αποτέλεσμα ορισμένες εκπτώσεις στην "ευρωπαϊκή" ματιά μιας αντίστοιχης αστυνομικής περιπέτειας, με αρκετό "κοσκίνισμα" εκεί που δεν είναι ακριβώς απαραίτητο.

Υπόθεση:
Η δράση τοποθετείται πίσω στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80, όπου η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας, κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών αλλά και βασικό προμηθευτή ηρωίνης προς τις ΗΠΑ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Ντιζαρντέν υποδύεται τον Πιερ Μισέλ, έναν δικαστικό o οποίος εξαπολύει ένα μανιώδες εξαετές ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να καταφέρει να ξεσκεπάσει τη δράση του «French Connection», μιας καλά καλυμμένης κλίκας διακίνησης ναρκωτικών. Απέναντί του θα συναντήσει τον Τόνι Ζάμπα, έναν ισχυρό βαρόνο ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ζιλ Λελούς. 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιαν. 2015, 19:00
Ενημέρωση: 4 Φεβ. 2015, 19:50
Συντάκτης: 
Τίτλος:
La French (Ο Άνθρωπος από τη Μασσαλία)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
135
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos