Κροκόδειλος

Κροκόδειλος - κριτική ταινίας

Ένας άνδρας αποφασίζει να αυτοκτονήσει πέφτοντας από µια γέφυρα στον ποταµό Χαν που διατρέχει τη Σεούλ. Στην όχθη, κάποιοι άστεγοι ακούν τον ήχο του σώµατος στο νερό. Ένας από αυτούς γδύνεται γρήγορα και πέφτει στο βρόµικο ποτάµι , κολυµπά γρήγορα προς τον άνθρωπο που πνίγεται. Σε λίγα λεπτά επιστρέφει περιχαρής, κρατώντας ένα πορτοφόλι. Τον φωνάζουν «Κροκόδειλο» και συχνά, περιµένει αυτόχειρες να πέσουν από την γέφυρα και να τους ληστέψει. Οι σύντροφοί του, ένας γέρος, ο Κύριος Ό και ένα δεκάχρονο αγόρι, ο Άενγκ Μπαλ, τον κατηγορούν σιωπηλά. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο «Κροκόδειλος» την επόµενη φορά, θα σώσει τον υποψήφιο αυτόχειρα, τραβώντας το σώµα του στην όχθη. Ίσως όµως το κάνει γιατί τώρα το θύµα είναι η Χιέον Γιον. Είναι πανέµορφη αλλά απελπισµένη µετά τον πρόσφατο χωρισµό της. Θα αποτελέσει µια καινούργια προσθήκη στην περίεργη «οικογένεια», η παρουσία της θα αλλάξει την δυναµική της µικρής οµάδας.

Η πρώτη και υπερ-σπάνια ταινία του Κιµ Κι Ντουκ, γυρισµένη µε ελάχιστα µέσα, είναι µια νεορεαλιστική, σκληρή µατιά στην άγρια πλευρά του Κορεατικού οικονοµικού θαύµατος µε ήρωες τους αγαπηµένους παρίες του µεγάλου Ασιάτη δηµιουργού. Το τραχύ, άµεσο ύφος, αλλά και η αλλόκοτη, σχεδόν απόκοσµη υδάτινη πραγµατικότητα του «Κροκόδειλου» συνθέτουν ένα συναρπαστικό σύγχρονο µελόδραµα.

Mε τα ΄λόγια του Κιμ Κι Ντουκ: “Από την πρώτη μου ταινία Crocodile (1996) προσπάθησα να κάνω ταινίες με θρησκευτικά μοτίβα. Αυτά τα μοτίβα αναμειγνύονται με θέματα σχετικά με την αμαρτία και καταστάσεις αυτοτραυματισμού. Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν ότι θέλουν για να δουν τις ταινίες μου. Αφήνω την επιλογή στο κοινό. Παρόλα αυτά τα θρησκευτικά στοιχεία στις ιστορίες μου προτείνουν μια επιστροφή στην Μητέρα Φύση και στην αθωότητα. Αυτή την εποχή, η ζωή μας είναι πλήρης τεχνητών και μη φυσικών στοιχείων. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρό να κερδίσουμε ξανά την αθωότητα μας...”

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2024, 18:37
Ενημέρωση: 6 Ιουνίου 2024, 18:37
Τίτλος:
Κροκόδειλος (Ageo)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos