Σε διαφορετικό ύφος από το συνηθισμένο του, ο Στράτος Τζίτζης επιλέγει να σχολιάσει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, δομώντας την ταινία του βάση της θεατρικής δραματουργίας της επιτυχημένης προπέρσινης παράστασης.

Αυτό όμως φορτώνει το φιλμ με βαρύγδουπη σοβαροφάνεια, καθώς παρά τα σκηνοθετικά τρικ που επιστρατεύει για να το χρωματίσει με –ευπρόσδεκτες- πινελιές μαύρου χιούμορ, το κείμενο δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει και τελικά η ενδιαφέρουσα αυτή προσπάθεια υπονομεύεται από έναν επιβλητικό διδακτισμό χωρίς ρεαλιστική απόδοση ώστε να συγκινήσει. Κάποιες αλήθειες διακρίνονται παρά την κυριαρχική αλληγορία, ενώ και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι στο σύνολό τους ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Ο σκηνοθέτης των «Η αγάπη είναι ελέφαντας», «Σώσε με» και «45 τετραγωνικά»,  Στράτος Τζίτζης, επιστρέφει με την «Καύση».  Μια μαύρη κωμωδία ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, για έναν κόσμο υπό διάλυση.

Σύνοψη: Έπειτα από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου τους, μια παρέα πέντε ατόμων συγκεντρώνονται στο σπίτι του, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας του.  Όμως δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τον τρόπο ταφής του. Η ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κατάσταση κορυφώνεται με απρόοπτα αποτελέσματα…

 

Πρώτη δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2016, 19:28
Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2016, 14:18
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Καύση (Καύση)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
70
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Μαρτίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos