Jack Reacher: Never Go Back

jack reacher never go back - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο κεντρικός ήρωας, ο πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ, "ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη", εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, ο πιο γοητευτικός "σκληρός" της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που, άδικα, κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις...

Άποψη: Mάλλον ο Τομ Κρουζ θα έπρεπε να ακολουθήσει την συμβουλή του τίτλου και να μην ξαναγυρίσει πίσω για να συμμετάσχει στην συνέχεια του πρώτου Jack Reacher που ήταν φυσικά κλάσεις ανώτερο από δαύτο. 

Mε τον Τομ Κρουζ όχι και τόσο φρεσκαδούρα και με κάκιστη χημεία με την συμπρωταγωνίστριά του Κόμπι Σμόλντερς, αλλά τουλάχιστον να πείθει στις σκηνές ξύλου (αν και τρώει αρκετές αυτή την φορά), έρχεται καταρχήν ο σεναριογράφος Ρίτσαρντ Ουένκ (Mechanic, 16 blocks, Expendables 2, Equalizer) να του φορτώσει στο ήδη βαρετό και γεμάτο τρύπες και απιθανότητες σενάριο, την ύπαρξη (ή όχι) μιας πιθανής κόρης του και να οδηγήσει σε μια σειρά από αδέξιες και βαρετές σκηνές που διακόπτουν την ροή της δράσης. 

Και φυσικά τον αποτελειώνει ο Έντουαρντ Ζούικ υπεύθυνος -φυσικά κατά την προσωπική μου άποψη- για τρεις από τις χειρότερες ταινίες των 00s (The last samurai, Blood diamond, The defiance), ο οποίος με πρόχειρες και κακοσκηνοθετημένες (πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε) σκηνές δράσης, καταφέρνει και ουσιαστικά ακυρώνει τα πάντα.

Ένα φιλμ που δεν μπορούμε να το πιάσουμε από πουθενά για να γράψουμε κάτι καλό και ενώ το πρώτο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και βασισμένο στε βιβλίο του ίδιους συγγραφέα, μας άρεσε πάρα πολύ! 

Πρώτη δημοσίευση: 11 Νοε. 2016, 13:18
Ενημέρωση: 17 Νοε. 2016, 15:52
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Jack Reacher: Never Go Back (Jack Reacher: Ποτέ μη γυρνάς πίσω)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos