Σύνοψη: Ο Στιβ Καρέλ υποδύεται έναν φιλόδοξο ήρωα που οργανώνει τη στρατηγική επικοινωνίας για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Ο πρωταγωνιστής θα ανακαλύψει έναν εκκολαπτόμενο λαϊκό ήρωα, στο πρόσωπο ενός απολιτίκ πρώην πεζοναύτη (τον ερμηνεύει ο Κρις Κούπερ), τον οποίον θα αναλάβει να στρατολογήσει ώστε να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές και να «πιάσει» επικοινωνιακά τα λαϊκά στρώματα. 

Άποψη: O Αμερικανός κωμικός Τζον Στιούαρτ καθιερώθηκε ως παρουσιαστής του τηλεοπτικού σατιρικού προγράμματος "The Daily Show", με το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία για 15 συναπτά έτη. Από το 2015 και έπειτα προσπαθεί να μεταφυσήσει (ή και να εξαργυρώσει αν προτιμάτε) την φήμη του ως σοβαρός/σατιρικός πολιτικός αναλυτής και κοινωνικός κριτικός, στην κινηματογραφική δημιουργία.

Αρχικά με το “Rosewater”, μια κοινωνική  ντραμεντί ντοκυμενταρίστικης αισθητικής με θέμα την άδικη σύλληψη και βασανισμό ενός δημοσιογράφου με την κατηγορία της κατασκοπίας κατά τη διάρκεια των  εκλογών στο Ιράν το 2009.

Τώρα, με το "Irresistible" και θέμα τις προσπάθειες της δημοκρατικής παράταξης να παρουσιάσει ένα φρέσκο και ανέγγιχτο (αλλά και "πατριώτη") πρόσωπο ως υποψήφιο των εκλογών και θεωρεί ότι τον βρίσκει σε έναν πρώην πεζοναύτη, ήρωα της διπλανής πόρτας, με αρχές και πιστεύω αγνά. 

Παλιομοδίτικη ("παραδοσιακή" για τους φανς) κινηματογραφική οπτική, χωρίς καινοτόμες σεναριακές ιδέες, αντιθέτως με αρκετά κλισέ, τα οποία όμως ο Στιούαρτ χρησιμοποιεί δημιουργικά φροντίζει να παραμένει συντονισμένος στον κωμικό τόνο που αποδίδει με άνεση ο Στιβ Καρέλ, ενώ την ίδια στιγμή ο Κρις Κούπερ παραδίδει μια στιβαρή ερμηνεία που δεν καταφέρνει πάντως να αποτελέσει ισότονο αντίβαρο. 

Έξυπνοι διάλογοι, διάθεση ειλικρινούς (περισσότερο παρά καυστικού) σκωπτικού σκεπτικισμού, χαριτωμένοι αλλά αβαθείς δεύτεροι ρόλοι και παρά το τέλος που εκπλήσει ευχάριστα και διαφοροποιείται, κάτι του λείπει για να το χαρακτηρίσεις "σημαντικό"

Πρώτη δημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2020, 17:45
Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:03
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Irresistible (Aκαταμάχητος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Release: 
17 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos