Ηρωικοί Πιονέροι

Ηρωικοί Πιονέροι

Σύνοψη: 1987. Τρία παιδιά, η Όλγκα, η Κάτια και ο Αντρέι, μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πιονέρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, και με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Ο Αντρέι ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα χάπι που θα σώσει την ανθρωπότητα από το θάνατο και την αρρώστια. Η Όλγκα καταδιώκει μυθικούς πράκτορες που κυνηγούν τα παιδιά των σοβιετικών. Και η Κάτια ονειρεύεται να γίνει μια Πιονέρα, αλλά έχει εφιάλτες όταν ανακαλύπτει ότι ο παππούς της είναι λαθρέμπορος. Τα παιδιά της Σοβιετικής Ένωσης ονειρεύονται να κάνουν ηρωικά κατορθώματα.

25 χρόνια αργότερα, οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες ζουν συμβιβασμένοι στη σύγχρονη Μόσχα, έχοντας καταφέρει να καθιερωθούν επαγγελματικά αλλά αντιμετωπίζοντας μια άλλη πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα. Τα σοβιετικά ιδεώδη χάθηκαν για πάντα, μεταλλαγμένα από νέα ιδανικά απόκτησης και συσσώρευσης πλούτου. Μέσα στους πρωταγωνιστές όμως υπάρχει ακόμα η έντονη επιθυμία για κάτι μεγαλύτερο…

Γνώμη: Η νεαρή σκηνοθέτιδα σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας χαμένης γενιάς μεγαλωμένης με ιδανικά που ποτέ δεν βρήκαν εφαρμογή στην πραγματικότητα, εξαπατημένης από έναν συμβολικό ηρωισμό.

Με συνεχή φλας μπακ εναλλαγών ανάμεσα στην παιδική και την ενήλικη φάση της ζωής των πρωταγωνιστών, αρκείται στην ομορφιά ορισμένων πλάνων, φωνάζει με διδακτισμό που δεν της ταιριάζει και τελικά δεν ξύνει τη επιφάνεια για να γίνει ουσιαστική.

 

Πρώτη δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2016, 10:31
Ενημέρωση: 6 Οκτ. 2016, 09:32
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ηρωικοί Πιονέροι (Pionery-geroi)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mainstream

Mainstream

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Φράνκι (Μάγια Χοκ) είναι μια νεαρή γυναίκα της οποίας το όνειρο είναι...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456