Ηρωικοί Πιονέροι

Σύνοψη: 1987. Τρία παιδιά, η Όλγκα, η Κάτια και ο Αντρέι, μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πιονέρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, και με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Ο Αντρέι ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα χάπι που θα σώσει την ανθρωπότητα από το θάνατο και την αρρώστια. Η Όλγκα καταδιώκει μυθικούς πράκτορες που κυνηγούν τα παιδιά των σοβιετικών. Και η Κάτια ονειρεύεται να γίνει μια Πιονέρα, αλλά έχει εφιάλτες όταν ανακαλύπτει ότι ο παππούς της είναι λαθρέμπορος. Τα παιδιά της Σοβιετικής Ένωσης ονειρεύονται να κάνουν ηρωικά κατορθώματα.

25 χρόνια αργότερα, οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες ζουν συμβιβασμένοι στη σύγχρονη Μόσχα, έχοντας καταφέρει να καθιερωθούν επαγγελματικά αλλά αντιμετωπίζοντας μια άλλη πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα. Τα σοβιετικά ιδεώδη χάθηκαν για πάντα, μεταλλαγμένα από νέα ιδανικά απόκτησης και συσσώρευσης πλούτου. Μέσα στους πρωταγωνιστές όμως υπάρχει ακόμα η έντονη επιθυμία για κάτι μεγαλύτερο…

Γνώμη: Η νεαρή σκηνοθέτιδα σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας χαμένης γενιάς μεγαλωμένης με ιδανικά που ποτέ δεν βρήκαν εφαρμογή στην πραγματικότητα, εξαπατημένης από έναν συμβολικό ηρωισμό.

Με συνεχή φλας μπακ εναλλαγών ανάμεσα στην παιδική και την ενήλικη φάση της ζωής των πρωταγωνιστών, αρκείται στην ομορφιά ορισμένων πλάνων, φωνάζει με διδακτισμό που δεν της ταιριάζει και τελικά δεν ξύνει τη επιφάνεια για να γίνει ουσιαστική.

 

Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2016, 10:31
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ηρωικοί Πιονέροι (Pionery-geroi)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα ταινία του Ουές Άντερσον

Σε ασυνήθιστη μυστικότητα ξεκίνησε γυρίσματα πριν μια εβδομάδα ο Ουές Άντερσον για τη νέα...
5 ώρες

Η επόμενη ταινία του Γιόακιν Φοίνιξ μετά το Joker

Mετά το πολυδιαφημισμένο Joker, ο Γιόακιν Φοίνιξ επέλεξε ένα περισσότερο χαμηλών τόνων φιλμ, ώστε...
14 ώρες

"Watchmen" στην μικρή οθόνη με απαιτήσεις!

Η DC Comics παίζει ένα από τα δυνατά χαρτιά της στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς...
15 ώρες