Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ τρεις ταινίες εκπροσωπούν την Ελλάδα, μία εκ των οποίων το ‘’Ιnvisible’’ του Δημήτρη Αθανίτη που μετράει ήδη 3 βραβεία στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ ανδρικού ρόλου). Στην προηγούμενη ταινία του ‘’Τρεις μέρες ευτυχία’’ καταπιανόταν με τρεις γυναίκες που αναζητούσαν την αγάπη και μία διέξοδο, αυτή τη φορά ο  Δ. Αθανίτης, που συνυπογραφεί το σενάριο μαζί με τον Γιώργο Μακρή, αναπτύσσει μία ιστορία εμμονής και εκδίκησης με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου.

Η νέα δημιουργία του ξεκινάει μουσικά και δυναμικά με τον πρωταγωνιστή να βρίσκεται σε ψυχολογικό αδιέξοδο, στη συνέχεια ο σκηνοθέτης στρέφει το βλέμμα του στην κρίση των καιρών μας δίνοντας ένα κοινωνικοπολιτικό στίγμα, με την κάμερα ν’  αναζητά πάντα τους ανοιχτούς ορίζοντες ενός αστικού γουέστερν . Κοινό στοιχείο με τις προηγούμενες δουλειές του η αντίδραση στην εξουσία.

Ο ρυθμός ήταν ολίγον βασανιστικά αργός αλλά οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε πως η μουσική του Papercut σε αρκετά σημεία χτίζει το σασπένς. Ο Δ. Αθανίτης πλάθει το πορτρέτο ενός βασανισμένου και αγανακτισμένου άντρα που θέλει να αποδώσει δικαιοσύνη με τον έμπειρο Γιάννη Στάνκογλου να δίνει πνοή στον μοναχικό χαρακτήρα. Τον αόρατο ήρωα που παλεύει να γίνει ορατός. Άλλωστε έχει παραδεχτεί πως η ταινία είναι 100% κομμένη και ραμμένη πάνω στον ηθοποιό. Το σουρεάλ της υπόθεσης είναι πως κατά την προβολή της ταινίας εντοπίσαμε τον πρωταγωνιστή που ήταν προσηλωμένος στο να παρακολουθεί τον κινηματογραφικό εαυτό του. Τον πλαισιώνουν ο Μενέλαος Χαζαράκης ,η Εύα Στυλάντερ, η Κόρα Καρβούνη, ο Κώστας Ξυκομηνός, η Βιργινία Ταμπαροπούλου,  η Νικολίτσα Ντρίζη και ο μικρός-αξιαγάπητος-Χρήστος Μπενέτσης.

Yπόθεση: Ο Άρης είναι ένας μοναχικός διαζευγμένος πατέρας που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν ξαφνικά απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του.

Δημοσίευση: 3 Νοε. 2016, 09:26
Τίτλος:
Invisible (Invisible)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Νοεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To «Oταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ

Το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου είναι η ελληνική...
16 ώρες

"Elite" season 2: Τραβηγμένο από τα μαλλιά

Σύνοψη: Μετά τον θάνατο μιας συμμαθήτριας, ένας μαθητής εξαφανίζεται, συμμαχίες αλλάζουν, νέοι φίλοι συμμετέχουν...
18 ώρες

"Bad education": Είναι αυτή η κορυφαία ερμηνεία του Χιού Τζάκμαν;

Αν και δε θα λέγαμε πως το “Bad Education” έκανε μεγάλο ντόρο στο φετινό...
18 ώρες