Παγιδευμένη σε μια κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο επιστήμονα, η Σεσίλια (Μος) καταφέρνει να αποδράσει, με τη βοήθεια της αδερφής της, ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης. Όταν ο βάναυσος πρώην σύντροφός της αυτοκτονεί, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες. Η λογική της θα αρχίσει να κλονίζεται και θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που την στοιχειώνει.

Θυμίζοντας θεματικά το "Hollow man"/2001 του Πολ Βερχόφεν, ο Λι Ουάνελ του εξαιρετικού Upgrade (αλλά και του μετρίως μέτριου Insidious 3, όπως επίσης και σεναριογράφος του Saw) διηγείται την ιστορία με αρκετά ευρηματικό τρόπο, τόσο σεναριακά, αλλά και κινηματογραφικά. 

Χτίζει μια διαρκώς απειλητική ατμόσφαιρα με κλειστοφοβικά καδραρίσματα και την πάντα πειστική Ελίζαμπεθ Μος στον πρωταγωνιστικό ρόλο, να εντείνει την αγωνία. Δεν ασχολείται τόσο πολύ να αναπτύξει στοιχεία του χαρκατήρα της, όσο και του πρώην άντρα της που την στοιχειώνει, όσο εστιάζει σε αυτό καθ'αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.

Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό θρίλερ που σε κρατά σε εγρήγορση όσο διαρκεί, με ένα τέλος που δεν απογοητεύει, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην το συζητήσεις ξανά αμέσως μετά, πόσ μάλλον να θελήσεις να το ξαναδείς.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2020, 19:14
Ενημέρωση: 12 Μαρτίου 2020, 14:06
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The invisible man (Ο αόρατος άνθρωπος)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Φεβρουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xtremo

Xtremo

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρώην μπράβος επιστρέφει πιο βιδωμένος απο ποτέ μετά απο προδοσία του 'αδερφού' του,...
7 ώρες
Oslo

Oslo

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Με τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ να μαίνεται,  ο Terje Rød-Larsen και...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616