Infinitely Polar Bear

Infinitely Polar Bear - κριτική ταινίας

Χαμηλότονο, ειλκρινές και με προσωπική χρεοιά, οικογενειακό δράμα, που μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαίος ηθοποιός ήταν και παραμένει ο Μαρκ Ράφαλο που γνωρίσαμε στα You can count on me, My life without me και αγαπήσαμε στα Zodiac, The kids are allright, Foxcatcher, πριν ενταχθεί στο σύμπαν των Avengers.

Βασισμένο σε βιωματικές καταστάσεις της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδας (και βραβευμένης τηλεοπτικής σεναριογράφου), το Infinitely Polar Bear δεν θα σας σοκάρει, ούτε θα σας ταρακουνήσει, αλλά θα σας πιστώσει με μια αίσθηση ολοκλήρωσης, διότι οι ήρωές του αποφεύγουν να επιχειρήσουν εντυπωσιακά μακροβούτια στο (εύκολο) μελόδραμα, αντίθετα διατηρούν μια -ας την χαρακτηρίσω- cool και ανάλαφρη στάση προς τις δραματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, με ειλκρίνεια, συγκινησιακή ιδιοσυγκρασία και μεγάλη καρδιά.

Πρόκειται για την ταινία της εβδομάδας, η οποία αδικείται ξεκάθαρα από την διανομή της μόλις σε 4 αίθουσες.

Υπόθεση:
Την δεκαετία του '70, ένας μανιοκαταθλιπτικός πατέρας προσπαθεί να ξανακερδίσει τη γυναίκα του, αναλαμβάνοντας την κηδεμονία των δύο θυγατέρων του. Τα δύο ζωηρά κορίτσια, δυστυχώς κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να του κάνουν τη ζωή δυσκολότερη… Την ώρα που οι περισσότεροι μπαμπάδες βρίσκονται στη δουλειά, ο Καμ Στούαρτ (Μαρκ Ράφαλο) μαζεύει μανιτάρια, ετοιμάζει περίτεχνα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του. Η οικογενειακή περιουσία του ίσα που επαρκεί για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη στιγμή που ο ίδιος παλεύει με την μανιοκατάθλιψη. Όταν ο Καμ αναγκάζεται να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, μετά από έναν νευρικό κλονισμό, η σύζυγός του, Μάγκι (Ζόε Σαλντάνα) και οι δύο κόρες του, Αμίλια και Φέιθ, αφήνουν το σπίτι τους στην εξοχή και μετακομίζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κέμπριτζ, όπου η Μάγκι θα προσπαθήσει μάταια να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.

 

Πρώτη δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2015, 02:59
Ενημέρωση: 6 Aug 2015, 10:04
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Infinitely Polar Bear (Οικογενειακές ανισορροπίες)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Atlas

Atlas

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Σε ένα πλανήτη μακρυνό η Άτλας είναι η μοναδική επιζών και μαζί με...
8 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos