Σύνοψη: Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο θα πρέπει να σταματήσει να δουλεύει μέχρις ότου η καρδιά του γίνει ξανά πιο δυνατή. Η γιατρός του τον κρίνει ακατάλληλο για εργασία, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιούκαστλ όπου ζει θεωρούν ότι δεν δικαιούται το ανάλογο επίδομα, μα το επίδομα κάποιου που θα έπρεπε να ψάχνει για δουλειά.

Άποψη: Ο Κεν Λόουτς εξακολουθεί στα 80 χρόνια της ηλικίας του να υπηρετεί το σινεμά που πιστεύει και μέσω του οποίου τον αγαπήσαμε: συναισθηματικός, δοσμένος ολοκληρωτικά στο ίκαιο του αδύνατου, του φτωχού, του εργάτη, αθεράπευτα στρατευμένος, σταθερά ικανός να αφυπνίζει συνειδήσεις και να ξυπνά κοιμισμένα εγώ από τον λήθαργο του εφησυχασμού. 

Στο "I, Daniel Blake", η οδύσσεια του γηραλέου πρωταγωνιστή συγκινεί, φορτίζει ψυχολογικά, δημιουργεί οργή, όλα αυτά με μια οξυδερκή ματιά που θα είχε σαν αποτέλεσμα ένα πραγματικά σπουδαίο φιλμ (από τα πολλά του δημιουργού), αν φρόντιζε να μην απηχεί τόσο εκκωφαντικά και επαναλαμβανόμενα το πολιτικό του μήνυμα και αν σεναριακά δεν ολίσθαινε προς το φθηνό μελόδραμα από τη στιγμή της εμφάνισης στο προσκήνιο της ανύπαντρης μητέρας, με τα δύο παιδιά.

 

Πρώτη δημοσίευση: 3 Νοε. 2016, 18:29
Ενημέρωση: 10 Νοε. 2016, 18:40
Συντάκτης: 
Τίτλος:
I, Daniel Blake (Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos