Η αγάπη είναι ένα θαύμα

Η αγάπη είναι ένα θαύμα - κριτική ταινίας

 

Σύνοψη: Στην καρδιά της Γαλλικής Προβηγκίας, η Λουίζ μεγαλώνει τα δύο της παιδιά και προσπαθεί να διατηρήσει την οικογενειακή της φάρμα. Ένα βράδυ πέφτει με το αυτοκίνητο της πάνω σε έναν άγνωστο. Ο άντρας αυτός είναι πολύ διαφορετικός. Η αίσθηση που έχει για τον κόσμο μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή της Λουίζ και της οικογένειας της.

Δήλωση σκηνοθέτη

«Μια αισθηματική ταινία. Άφησα την ιδέα. Ξέχνα την αφήγηση. Δημιούργησε την αφήγηση. Είμαι σεναριογράφος. Συχνά για άλλους. Μερικές φορές για τις δικές μου ταινίες. Γράφω πολύ. Με διαφορετικούς στόχους και διαφορετικά ύφη. Πάντα όμως με την επιθυμία να πω μια ιστορία. Να γίνω κατανοητός στο κοινό. Τώρα ήθελα κάτι άλλο. Κάτι λιγότερο λογικό.

Ο αυτισμός είναι ένα θέμα που για οικογενειακούς λόγους, τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα. Η σύζυγος μου είναι ψυχολόγος κι έχει εργαστεί πολύ με παιδιά με αυτισμό. Μου διηγήθηκε ιστορίες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Ξεκίνησα να μελετάω. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι ένας άνθρωπος που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ θα μου επέτρεπε να διερευνήσω θέματα που με ενδιαφέρουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπερευαίσθητοι στον κόσμο γύρω τους- όπως πρέπει να είναι κι ένας σκηνοθέτης. Αν μπορούσα να δω μέσα από τα μάτια του, θα αποκτούσα καλύτερη αίσθηση αυτού που επιθυμώ να μεταφέρω στον κόσμο».

-Ερίκ Μπενάρντ

 

Πρώτη δημοσίευση: 18 Aug 2016, 05:50
Ενημέρωση: 25 Aug 2016, 11:47
Τίτλος:
Η αγάπη είναι ένα θαύμα (Le Goût des Merveilles)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Αυγούστου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
23951
Feelgood
13609
Film Group
11150
Spentzos
4790
ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos