The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

hunger games mockinjay 2 - κριτική ταινίας

To δεύτερο μέρος της επιλογικής ταινίας είναι μία «ανθρώπινη» χολιγουντιανή περιπέτεια και ευτυχώς δεν συγκρίνεται με το πρώτο που ήταν αμιγώς ένα μεταβατικό φιλμ, ένα μεγάλο trailer. Στο ρόλο της τοξοβόλου Katniss επιστρέφει η Jennifer Lawrence που είναι εξαιρετικά φωτογενής και ακτινοβολεί σε κάθε close-up. Σύμβολο της επανάστασης, φάρος της ελπίδας, φωνή συσπείρωσης και εμψύχωσης. Όπως στις περισσότερες ταινίες η J-Law σφύζει από δυναμισμό και πράγματι μπορεί να στηρίξει οποιοδήποτε project στους ντελικάτους και γυμνασμένους ώμους της.

Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας ανήκει και στον πάλαι πότε βιντεοκλιπά/εδώ και μια 10ετία σκηνοθέτη Francis Lawrence που χτίζει σταδιακά την ένταση καθώς στήνει ένα νέο ‘’ναρκοπέδιο’’ συγκινήσεων και εκπλήξεων. Ειδικά στο δεύτερο μισό της ταινίας πατάει γκάζι χρησιμοποιώντας ως «εργαλεία» τα φαντασμαγορικά εφέ (ξεχωρίσαμε την σκηνή με το πετρέλαιο) και την υποβλητική μουσική.

Βέβαια συγκριτικά με τις δύο πρώτες ταινίες η δράση είναι λιγότερη αλλά δικαιολογείται αν αναλογιστούμε πως περιγράφονται αντίξοες συνθήκες πολέμου και όχι προμελετημένοι αγώνες. Φυσικά ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται και στο προβληματικό ειδύλλιο της Katniss με τον Peeta Mellark (μα πάντα να σκέφτεσαι πίτα καλαμάκι!) ικανοποιώντας και τους αισθηματίες. 

Για μία τελευταία εμφάνιση επιστρέφουν ο Woody Harrelson , η Julianne Moore με κώμη Storm(X-MEN), ο Philip Seymour Hoffman(RIP), η εκκεντρική Elizabeth Banks, η Natalie Dormer του «GOT» και φυσικά ο Donald Sutherland σαν επιβλητικός πρόεδρος Snow. Σχεδόν όλοι οι «πεινασμένοι» θεατές θα χορτάσουν με το τελευταίο μέρος και έτσι ολοκληρώνεται ένα ακόμη κινηματογραφικό saga.

Υπόθεση: Η Kάτνις, ως υπερασπίστρια των αδύναμων, κατευθύνεται με τους πιστούς φίλους της προς το κέντρο της Κάπιτολ ώστε να δολοφονήσουν τον τυραννικό πρόεδρο Σνόου και ν’ απελευθερώσουν τους κατοίκους της έκπτωτης Πάνεμ.

 

Πρώτη δημοσίευση: 26 Νοε. 2015, 10:46
Ενημέρωση: 3 Δεκ. 2015, 10:14
Τίτλος:
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (The Hunger Games: Η Επανάσταση - Μέρος 2 )
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
136
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos