Σύνοψη: Σε ένα δυστοπικό Λος Άντζελες του κοντινού μέλλοντος, το Ξενοδοχείο Άρτεμις, προσφέρει ιατρική περίθαλψη στα μέλη του, συνήθως κακοποιούς που είχαν μια κακή μέρα στη «δουλειά»

Άποψη: To Hotel Artemis, ανήκει σε αυτή την καταραμένη κατηγορία ταινιών τις οποίες ο υπογράφων αγαπά να μισεί: Ταινίες που ξεκινούν για έξυπνες και καταντούν εξυπνάδες. Ο σκηνοθέτης Ντριου Πιρς, την πατάει στο σενάριο. Ένα σενάριο που έχει στεγνώσει και έχει γίνει προβλέψιμο και βαρετό πριν καν φτάσουμε στη μέση.

Η νοσοκόμα Τζιν, (Τζόντι Φόστερ) με την βοήθεια του πιστού και θηριώδη Έβερεστ (Ντέιβ Μπαουτίστα, ο Drax στα Guardians of the Galaxy) τρέχει το Ξενοδοχείο Άρτεμις, ένα σφραγισμένο κτίριο στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο μέλη που πληρώνουν συνδρομή. Στην αλήθεια, είναι νοσοκομείο για εγκληματίες που όταν κάτι στραβώσει, δεν μπορούν να πάνε σε έναν κανονικό γιατρό. Μία ημέρα, η τύχη δεν είναι με την Τζιν, μια που της πέφτουν μαζεμένοι πολλοί δύσκολοι πελάτες. Πέρα από τη δεδομένη προσπάθεια να τους κρατήσει ζωντανούς, πρέπει με την βοήθεια του Έβερεστ να τους εμποδίσει από το να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον: Δυο αδέλφια που η ληστεία που έκαναν πήγε στραβά, ένας έμπορος όπλων, μια πληρωμένη δολοφόνος, και ο αρχινονός του Λος Άντζελες, στον οποίον ανήκει το Άρτεμις, με την κουστωδία του. Μαζί και μία αστυνομικός που τραυματίστηκε στις καθημερινές ταραχές. Γιατί βρισκόμαστε στο 2028, τα πράγματα έχουν πάει στραβά, και η πόλη θυμίζει περισσότερο το Escape from New York.

Το αδύναμο σενάριο κάνει την πλοκή προβλέψιμη. Η ίντριγκα μεταξύ των πρωταγωνιστών δεν έχει καμία πρωτοτυπία. Η Τζιν είναι, μία εξαιρετική νοσοκόμα που έχει χάσει την άδεια της, τον γιο της από ναρκωτικά και την αξιοπρέπεια της στο αλκοόλ και στην αγοραφοβία: Έχει 25 χρόνια να βγει από το Άρτεμις. Καμία έκπληξη επίσης.

Αυτό που σώζει τα προσχήματα, είναι φυσικά η Τζόντι Φόστερ με το ταλέντο της, και ο Μπαουτίστα που δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία. Όχι απρόβλεπτα, μια που ήταν με διαφορά ο πιο ενδιαφέρων χαρακτήρας στο άχαρο Blade Runner, o θηριώδης replicant Sapper Morton. Μεγάλο συν η ατμοσφαιρική φωτογραφία, που ανταποκρίνεται στην επιθυμία του Πιρς για ένα μπαροκ neo-noir. Στο δεύτερο cameo του σε μια βδομάδα, μετά το Jurassic Park, ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ. Μάλλον βαριέται τον τελευταίο καιρό.

Στην Αμερική η ταινία πάτωσε. Λογικό. Τέτοια ταινία δεν απευθύνεται στο κοινό που θα έβλεπε την Τζοντι Φόστερ και το κοινό που βλέπει τέτοιες ταινίες, δεν θα πάει να δει την Τζόντι Φόστερ. Με το Μουντιάλ να έρχεται με το ρόπαλο για να κοπανήσει το εγχώριο box-office στο κεφάλι, το Hotel Artemis που δεν είναι κακό, απλά αδιάφορο, δεν έχει ελπίδα ούτε στην Ελλάδα.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2018, 20:15
Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2018, 15:27
Τίτλος:
Hotel Artemis (Hotel Artemis)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos