Χίτλερ: Μια Ταινία Από Την Γερμανία

Η άνοδος και η πτώση του Τρίτου Ράιχ, το φαινόμενο Αδόλφος Χίτλερ. Η ταινία εξερευνεί τον ψυχισμό των Γερμανών και πώς αυτοί δέχτηκαν τον Χίτλερ στην ηγεσία τους, στον νου τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρισμένο σε τέσσερα μέρη, το «Χίτλερ: μια ταινία από τη Γερμανία» δεν είναι ένα κλασικό ντοκιμαντέρ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ζίμπερμπεργκ δεν είχε στη διάθεσή του τόνους αρχειακού υλικού. Γνήσιο, όμως, καλλιτεχνικό τέκνο του Βάγκνερ, του Μπρεχτ, αλλά και του σουρεαλισμού, προσεγγίζει το μεγάλο θέαμα, που ονομάζεται Ιστορία, με μια ποικιλία τεχνικών: παραμύθια, τσίρκο, θρησκευτικά δράματα, μαγικές τελετουργίες, φιλοσοφικούς διαλόγους.

Ο Ζίμπερμπεργκ χρησιμοποίησε ένα μικρό συνεργείο, λίγους ηθοποιούς που ο καθένας έπαιζε πολλούς ρόλους, ενώ πολύ συχνά οι ηγέτες των ναζί παρουσιάζονται ως μαριονέτες. Περισσότερο ακούγονται ηχητικά ντοκουμέντα (λόγοι των Χίτλερ, Χίμλερ, Γκέμπελς, Σπέερ) παρά προβάλλονται φωτογραφίες και ταινίες της εποχής, κι αυτές μάλλον σαν ένα απόκοσμο ντεκόρ, παρά σαν πραγματικότητα. Οι μαρτυρίες πότε είναι γνήσιες (όπως ενός Εβραίου που επέζησε του Ολοκαυτώματος) και πότε τολμηρές καλλιτεχνικές αναφορές.

Η ταινία είναι χωρισμένη σε τέσσερα μέρη, καθένα από τα οποία μπορεί να «σταθεί» αυτόνομα, ως ξεχωριστό έργο (εξ ου και οι τίτλοι αρχής και τέλους σε κάθε ένα από τα τέσσερα μέρη ξεχωριστά).

Τα τέσσερα μέρη της ταινίας:

Μέρος Α: Το δισκοπότηρο (91΄)
Μέρος Β: Ένα γερμανικό όνειρο (120΄)
Μέρος Γ: Το τέλος μιας χειμωνιάτικης ιστορίας (93΄)
Μέρος Δ: Εμείς, τα παιδιά της κολάσεως (100΄)

Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά και οι θεατές θα μπορούν να επιλέξουν να δουν είτε ολόκληρη την ταινία και στα τέσσερα μέρη της είτε τμηματικά (ένα μέρος κάθε φορά ή δύο-δύο). Ολόκληρη η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 12/4, τη Μ. Τετάρτη 16/4 και τη Μ. Πέμπτη 17/4.
Για ολόκληρη την ταινία το εισιτήριο είναι 7 €, για τα δύο μέρη 5 € και για το ένα μέρος 3 €. Οι θεατές θα πρέπει να κάνουν εγκαίρως τις κρατήσεις της για τις προβολές της αρεσκείας τους, μιας και τόσο οι προβολές όσο και οι θέσεις είναι συγκεκριμένες.
Για κρατήσεις θέσεων και για πληροφορίες στα τηλέφωνα : 210-9512.604 & 210-9512.624
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινάει από Πέμπτη 03/04/14 στο ταμείο του κινηματογράφου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ new star art cinema καθημερινά 15:00 – 00:00.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Απριλίου 2014, 14:29
Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2014, 17:19
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Χίτλερ: Μια Ταινία Από Την Γερμανία (Hitler: A Film from Germany)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
407
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Απριλίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870