In the heart of the sea

in the heart of the sea

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές για τον Ρον Χάουαρντ. Έμπειρος σκηνοθέτης σε ιλουστρέ περιπέτειες, αλλά αρκετά υπερεκτικημένος, "παραχαϊδεμένος" από την κριτική, διεκπεραιωτής χολλιγουντιανών πρότζεκτ με μεγάλα μπάτζετ. 

Το μόνο σίγουρο λοιπόν ήταν πως το "In the heart of the sea" θα επρόκειτο για μια φροντισμένη παραγωγή με θεαματικές σκηνές στην θάλασσα και το κυνήγι της φάλαινας. Και σε αυτό το επίπεδο δεν απογοητεύει το φιλμ, όπως και σχεδόν κανένα του Χάουαρντ.

Είναι όμως παράλληλα και επιδερμικό, χωρίς ψυχή και δεν επενδύει στην διαμάχη μεταξύ καπετάνιου-υποπλοίαρχουυ που ενδεχομένως κρύβει "ζουμί" και την ίδια στιγμή πατά σε ένα αποπροσανατολισμένο σενάριο με χλιαρές κορυφώσεις, το οποίο τελικά περιγράφει ένα φιλμ που προορίζεται για την ασφάλεια στα ρηχά νερά ενός safe  κυριακάτικου απογεύματος...

ΥπόθεσηΤο χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ». Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιαν. 2016, 13:22
Ενημέρωση: 3 Ιουλίου 2019, 01:23
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
In the heart of the sea (Στην καρδιά της θάλασσας)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The trip

The trip

Θα το βρείτε: Netflix

Eπιτέλους ένα απολαυστικό ταινιάκι στο Netflix! Από τον δημιουργό των γαμάτων Dead Snow: 
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
27488
Tanweer
26449
Feelgood
5079
Feelgood
3076
Tanweer
2294