Μία γυναίκα προσλαμβάνει μια αταίριαστη ομάδα υποτιθέμενων ειδικών σε ζητήματα περί πνευμάτων, για να ξεφορτωθεί τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού της.

Εμπνευσμένη από το κλασικό τρενάκι που βρίσκεται στο θεματικό πάρκο της Disneyland, η ταινία «Στοιχειωμένο Αρχοντικό» είναι μία κωμική περιπέτεια μυστηρίου με φόντο ένα στοιχειωμένο αρχοντικό στα περίχωρα της Νέας Ορλεάνης.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το αγαπηµένο µου παιχνίδι όταν ήµουν µικρός ήταν το “Movie Viewer” της Fisher-Price, µια κάµερα σε στιλ View Master µε εικόνες από καρτούν. Εντελώς συµπτωµατικά, το δικό µου είχε εικόνες από τη βιβλιοθήκη της Disney. Αυτό το παιχνίδι όχι µόνο τροφοδότησε τον ενθουσιασµό µου για τις κινούµενες εικόνες, αλλά ίσως µε βοήθησε να κρατήσω απόσταση από το κοινωνικό περιβάλλον του δηµοτικού, καθώς τα ενδιαφέροντά µου µε κατέτασσαν στην κατηγορία του φυτού. Πολλά χρόνια µετά, το “Movie Viewer” θα γινόταν µια πραγµατική κινηµατογραφική κάµερα που µου επέτρεψε να µπω σε χώρους και κόσµους στους οποίους δεν θα πλησίαζα χωρίς εκείνη. Από τη στιγµή που διάβασα το σενάριο της ταινίας είδα την ευκαιρία να δώσω µια φρέσκια µατιά στην κληρονοµιά της Disney, που αγγίζει µια προσωπική χορδή µε έναν απρόσµενο τρόπο. Εν τέλει, είναι µια ιστορία που εναπόκειται στο αν ένας απαθής εσωστρεφής τύπος µπορεί να νιώσει δύσκολα συναισθήµατα και να δείξει ευαισθησία. Μια ιστορία που διασκεδάζει ενώ δείχνει πώς µπορούµε να αντιµετωπίσουµε αυτά που µας τροµάζουν περισσότερο στη ζωή. Ήταν ένα σενάριο µε τεράστια κινηµατογραφική δυναµική, αλλά και µια ιστορία που αφορά εµένα τον ίδιο, κάποιον που οχυρώθηκε πίσω από τα µυστήρια του «Στοιχειωµένου Αρχοντικού» της Disney και που πρέπει να µάθει να συνεργάζεται µε τους άλλους για να ανακαλύψει µια νέα ζωή και έναν καινούργιο σκοπό.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2023, 02:32
Ενημέρωση: 3 Aug 2023, 01:54
Τίτλος:
Haunted mansion (Στοιχειωμένο αρχοντικό)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Ιουλίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos