Χαρά

Η Χαρά, 45-47 ετών, αρπάζει ένα μωρό από ένα μαιευτήριο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η αστυνομία κινητοποιείται για να την εντοπίσει, αλλά εκείνη δεν προσπαθεί να ξεφύγει, ούτε δίνει σημασία στις ειδήσεις που κατακλύζουν τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Χαρά - κριτική ταινίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χαρά περνά δύο ημέρες με το μωρό. Φαίνεται να το λατρεύει σα να ήταν δικό της. Δείχνει αληθινά ευτυχισμένη. Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής τους, ένας κακοποιός την υποψιάζεται και της στήνει ενέδρα για να της πάρει το μωρό και να το πουλήσει. Ακολουθεί άγρια συμπλοκή και η Χαρά τον σκοτώνει. Συλλαμβάνεται αλλά αρνείται να πει έστω και την παραμικρή κουβέντα, παρότι αντιμετωπίζει ποινή ισοβίων. Δεν μιλά ούτε στο δικηγόρο που διορίζει το δικαστήριο για να την υπερασπισθεί. Σε ολόκληρη την ακροαματική διαδικασία παραμένει σιωπηλή. Μιλά μόνο όταν βρίσκεται απομονωμένη στο κελί της. Εκεί αισθάνεται ελεύθερη και μπορεί να «απευθύνεται» στο μωρό, να σχολιάζει με καυστικό χιούμορ τα όσα λέγονται στη δίκη και να τραγουδά.

MOVE IT

Δέκα χρόνια μετά την «Αλεμάγια», ο Ηλίας Γιαννακάκης επιστρέφει στο σινεμά με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, αποθεώνοντας σκηνοθετικά την Αμαλία Μουτούση, η οποία καταφέρει μια σχεδόν ανατριχιαστική ερμηνεία, για την οποία μάλιστα τιμήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Κατά τα λοιπά: αδούλευτο σενάριο, υπερβολές ένθεν κείθεν και στις υπόλοιπες ερμηνείες, μετριότητα σκηνοθετική και στις υπόλοιπες ερμηνείες.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Απριλίου 2014, 21:10
Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2014, 17:19
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Χαρά (Χαρά)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
82
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Απριλίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ