Σύνοψη: Δύο ντετέκτιβ, ο ένας συνταξιούχος, συνεργάζονται για να συλλάβουν έναν serial killer που εμπνέεται από το παιδικό παιχνίδι της κρεμάλας, σε μία υπόθεση στην οποία φαίνεται να μπλέκεται και το επαγγελματικό τους παρελθόν.

Άποψη: Απλά τα πράγματα: Εάν στο Hangman δεν πρωταγωνιστούσε ο Αλ Πατσίνο, η ταινία αυτή θα έβγαινε κατευθείαν για DVD και μέχρι να πήγαινε κάποιος τα μπολ με τα πατατάκια στην κουζίνα αφότου την είχε δει, θα την είχε ήδη ξεχάσει. Στα 77 του, ο θρυλικός ηθοποιός, μπορεί πια να κάνει ότι του κάνει κέφι, αλλά οι μέρες των μεγάλων ταινιών, αλλά και των μεγάλων ερμηνειών ανήκουν αποκλειστικά στο παρελθόν.

Το Hangman ανήκει σε εκείνη την στρατιά των έργων που κοπιάρουν ξεδιάντροπα το Seven 23 ολόκληρα χρόνια αφότου κυκλοφόρησε. Μανιακός δολοφόνος αφήνει κρεμασμένα πτώματα, συμπληρώνοντας μια λέξη στην κρεμάλα. Οι δύο αστυνομικοί βρίσκουν τους υπηρεσιακούς αριθμούς τους χαραγμένους στον τόπο του πρώτου εγκλήματος και ξεκινούν μια μάχη χρόνου μια που κάθε ημέρα τους αφήνει και ένα καινούργιο πτώμα. Μαζί τους και μία ρεπόρτερ που βρίσκεται εκεί για να γράψει ένα άρθρο για το σώμα.

Πόσες φορές, άραγε έχουμε ξαναδεί το ίδιο σενάριο με παραλλαγές, πραγματικά δεν θυμόμαστε πια. Και το Hangman ακολουθεί την πεπατημένη, προσφέροντας μας χάρτινους ήρωες, απίθανα άλματα λογικής (δυο αστυνομικοί, ο ένας συνταξιούχος και μια δημοσιογράφος, αναλαμβάνουν μια υπόθεση που στην πραγματικότητα θα απασχολούσε όλη την αστυνομική δύναμη μιας πόλης) και έναν κακό που όταν αποκαλυφθούν στο τέλος η ταυτότητα και τα κίνητρα του σε πιάνουν τα γέλια ή τα νεύρα, το δεύτερο εάν πλήρωσες εισιτήριο.

Ο Πατσίνο δεν έχει κανέναν λόγο λίγο πριν τα 80 να κάνει τον μπάτσο, έστω και με το εύρημα της συνταξιοδότησης. Δικά του τα γένια και τα χτένια, αλλά όπως και ο Ντε Νίρο εδώ και είκοσι χρόνια μουτζουρώνουν δυο λαμπρές καριέρες, πηγαίνοντας απλά για τις επιταγές. Τουλάχιστον έχουν κερδίσει το δικαίωμα. Ο Καρλ Έρμπαν (Stat Treck, Dredd) μας αρέσει, και εδώ δείχνει πως έχει έναν ρόλο που θα μπορούσε να τον οδηγήσει να κάνει κάποτε ένα καλό neo-noir. Η Μπρίτανι Σνόου (Nip/Tuck) προσπαθεί, αλλά με ένα τέτοιο σενάριο η προσπάθεια πέφτει στο κενό.

Δύσκολοι καιροί για τις αίθουσες. Δύσκολα ξεκουβαλιέται ο κόσμος από τον καναπέ, δύσκολα ανοίγει το πορτοφόλι του. Ένας σταρ δεν φτάνει και δεν έχουμε και καλοκαίρι να είναι ανοιχτοί και οι θερινοί να το έσωζε τουλάχιστον το αγιόκλημα και το γιασεμί. Υπάρχουν τόσες ενδιαφέρουσες ταινίες που περιμένουν διανομή. Το Hangman απλά χαραμίζει μία εβδομάδα προβολής.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2018, 14:06
Ενημέρωση: 15 Μαρτίου 2018, 12:33
Τίτλος:
Hangman (Το παιχνίδι του δολοφόνου)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Μαρτίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos