Ο "Gray Man" είναι ο πράκτορας της CIA Κόρτ Τζέντρι (Ράιαν Γκόσλινγκ), γνωστός και ως "Σιέρα Σιξ". Ο Τζέντρι,  ο οποίος υπήρξε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, ένας «μύθος», απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι (ΜπίλιΜπομπ Θόρντον). Αυτή τη φορά η κατάσταση έχει αλλάξει:  ο Σιξ είναι πλέον ο στόχος! Τον  κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν (Κρις Έβανς), πρώην συνεργάτης του στη CIA, και τίποτα δεν θα τον σταματήσει μέχρι να τον εξοντώσει Η πράκτορας Ντάνι Μιράντα (Άνα ντε Άρμας) φροντίζει για την προστασία του. Θα τη χρειαστεί.

Όταν ακούς για το ακριβότερο φιλμ του Netflix, μια ταινία που σκηνοθετούν οι αδερφοί Ρούσο, περιμένεις τουλάχιστον μια καλογυρισμένη περιπέτεια με σταρ που βοηθούν να περάσει πιο εύκολα η ώρα, εφέ και δράση που βοηθούν να καταναλωθεί πιο εύκολα το ποπ κορν, τα νάτσος, η μπύρα.

Αυτό το μίνιμουμ λοιπόν, το παραδίδει το «Gray Man». Οι αδερφοί Ρούσο των δύο Avengers και των δύο Captain America (και παραγωγοί στο προπέρσινο Extraction που κατέρριψε το ρεκόρ θεάσεων από ταινία στην πλατφόρμα), την ξέρουν την δουλειά.

Όμως εδώ είναι κάπως βαριεστημένοι και απλά διεκπεραιώνουν τη δουλειά, με το τελικό αποτέλεσμα να δανείζεται από άλλες (καλύτερες) ταινίες του είδους και να μην απογειώνεται ποτέ μαζί με το κοινότοπο σενάριο στο οποίο βασίζεται, χωρίς το απαραίτητο χιούμορ (που διέθεταν άφθονο στα μαρβελικά τους).

Προφανώς το χρήμα μιλά στις καταιγιστικές σκηνές δράσης, ο σαματάς, τα εφέ και cgi άφθονα, το μοντάζ φρενήρες που και που, ολίγη κοσμοπολίτικη essence, το καστ φανταχτερό (αν και οι ερμηνείες κάπως τεμπέλικες, με χειρότερο όλων τον Κρις Έβανς).

Όλα όπως τα θέλει και τα απαιτεί ο αλγόριθμος, για να αρέσει στον μέσο όρο των συνδρομητών θεατών.

Μια fast food περιπέτεια που βλέπεται άνετα μεν, ακριβώς στον μέσο όρο και που εννοείται ότι θα εκτιμηθεί από το κοινό της.

Kαι βάζουμε και στοίχημα ότι θα έχει και sequel...

Πρώτη δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2022, 10:59
Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2022, 00:38
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Gray Man
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos