Good people

Ο Τομ (Τζέιμς Φράνκο) και η Άννα (Κέιτ Χάντσον) είναι ένα ζευγάρι Αμερικανών που ζει στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όταν ο γείτονας τους, που μένει ακριβώς από κάτω, πεθαίνει, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά προσωρινά, αφού ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχουν 400,000 δολάρια.
Good people - κριτική ταινίας

Καλοί άνθρωποι, βαρετή ταινία

Μια ταινία ιδανική για να «σκοτώσεις» δύο ώρες στον καναπέ σου και όχι να πληρώσεις για να δεις σε αίθουσα. Και ακόμα καλύτερα, να το βλέπεις με τη γυναίκα σου (ή το αντίστροφο βέβαια) και να πλάθεις το δικό σου σενάριο, που πιστέψτε μας, θα είναι κλάσεις ανώτερο από αυτό τον πρωταγωνιστών.

Που χωλαίνει η ταινία του Δανού Ρούμπεν Γκενζ; Στην έλλειψη πρωτοτυπίας πάνω σε ένα συνηθισμένο θέμα. Πόσες ταινίες έχετε δει με αθώους να βρίσκουν βαλίτσα με ένα σκασμό λεφτά; Απειρες. Το πρωταγωνιστικό μας ζευγάρι μάλλον δεν έχει δει καμία, καθώς η κάθε κίνηση και απόφασή τους είναι τόσο κλισέ, που ελπίζουν να πάθουν τα χειρότερα...

Φράνκο και Χάντσον το παλεύουν (μέχρι και τα γυμνά οπίσθια της Κέιτ βλέπουμε, άψογα όπως πάντα) αλλά ούτε αυτοί, ούτε και οι δεύτεροι ρόλοι φτάνουν. Φταίει ο σεναριογράφος, Κέλι Μάστερσον, που... αλλιώς μας είχε μάθει (Snowpiercer, Πριν ο διάβολος καταλάβει ότι πέθανες) και αρνείται να «σπάσει» τη συνηθισμένη φόρμουλα και να δώσει κάτι νέο.

Και ο σκηνοθέτης, γνωστός από το δανέζικο The Killing πριν 6 χρόνια, κρατάει μια σκοτεινά φωτογραφημένη ατμόσφαιρα, με τον βρετανικό καιρό παρόντα, αλλά ακόμα κι αν η ταινία κρατάει μόλις 85 λεπτά, αντί να «τρέχει» πάει με το πάσο της.

Δεν θα σιχτιρίσεις βλέποντάς την, αλλά είναι από εκείνες τις ταινίες που δεν θα πρότεινες σε κανέναν να δει...

ΥΓ. Ο ελληνικός τίτλος «Απληστοι γείτονες» μπαίνει άνετα στο τοπ-10 των χειρότερων μεταφράσεων.

Γιάννης Λυμπέρης

 

Πρώτη δημοσίευση: 23 Οκτ. 2014, 13:19
Ενημέρωση: 29 Οκτ. 2014, 18:20
Τίτλος:
Good people (Άπληστοι γείτονες)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos