Σύνοψη: Οι θρύλοι έρχονται σε σύγκρουση στο “Godzilla vs. Kong”, καθώς οι μυθικοί αντίπαλοι συναντώνται σε μία εντυπωσιακή μάχη, με το μέλλον της ανθρωπότητας να κρέμεται σε μία κλωστή.

Ο Kong και οι προστάτες του θα πραγματοποιήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι, για να του βρουν ένα αληθινό σπίτι και μαζί τους είναι η Τζία, ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, με την οποία έχει αναπτύξει ένα μοναδικό και ισχυρό δεσμό.

Θα βρεθούν όμως απροσδόκητα στο μονοπάτι του εξαγριωμένου Godzilla που προκαλεί μία τεράστια καταστροφή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επική μάχη μεταξύ των δύο τιτάνων – που υποκινούμενη από αόρατες δυνάμεις – αποτελεί μόνο την αρχή του μυστηρίου που βρίσκεται βαθιά στον πυρήνα της Γης.

Άποψη: Έτσι ξαφνικά αποφάσισε η ελληνική εταιρεία δινομής να βγάλει (στα Village) το νέο κεφάλαιο των κινηματογραφικών περιπετειών του Godzilla και του King Kong, χωρίς δημοσιογραφική προβολή, έτσι απλά. Δεν πειράζει, το έχουμε δει στο Vodafone TV, στο όπως σας έχουμε ενημερώσει, στριμάρει σε Video On Demand, εδώ και περίπου 1,5 μήνα. 

Η Warner επιμένει να σερβίρει ταινίες των μυθικών τεράτων τα τελευταία χρόνια και αφού εισπρακτικά δικαιώνεται, το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει. Μετά το «Godzilla»/2014 του Γκάρεθ Έντουαρντς, ακολούθησε το «Kong: Skull Island»/2017 του Τζόρνταν Βόιτ Ρόμπερτς και στη συνέχεια το προπέρσινο «Godzilla: King of monsters» του Μάικλ Ντόχερτι.

Το «Godzilla vs. Kong» του Άνταμ Ουάινγκαρντ είναι μια στουντιακή υπερπαραγωγή χωρίς σχεδόν καθόλου ψεγάδια στο τεχνικό κομμάτι, με τις μάχες των δύο τεράτων να κόβουν την ανάσα (και επιτέλους να μπορεί να τις δει κανείς εκεί που πρέπει: στην μεγάλη οθόνη) με άμυαλη φασαρία και non-stop καταστροφές.

Εντελώς διακοσμητικοί (παρά ορισμένες φιλότιμες προσπάθειες) οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, τόσο σαν στήσιμο όσο και σαν γράψιμο, αλλά παραδόξως με πολύ περισσότερο on screen  από όσο θα τους άξιζε. Θα έπρεπε (και θα άξιζαν) τα τέρατα να έχουν περισσότερο χρόνο.

Απλοϊκή και σοβαροφανής προσέγγιση σε θεωρίες συνωμοσίας που απειλούν την ανθρωπότητα (…), μια ανεμελιά γενικώς σε κάθε σκηνή που προκαλεί αδημονία για την επόμενη μάχη των τεράτων, εξαιρείται η σχέση της κωφάλαλης πιτσιρίκας και η επικοινωνίας της με τον Kong μέσω της νοηματικής γλώσσας, που κλείνει το μάτι (έστω και με διαφορετική οπτική γωνία και όχι αισθηματικής φύσης φυσικά) στην παραδοσιακή σχέση που διατηρούσε ο τεράστιος γορίλας, με τις γυναίκες.

Αλλά και πάλι, απέχει αρκετά από μια στιβαρή κινηματογραφική «ταινία-καταστροφής» πρόταση διασκέδασης, ακόμα και για τους φαν του είδους.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Ιουλίου 2021, 15:38
Ενημέρωση: 5 Aug 2021, 00:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Godzilla vs. Kong
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos