Ένα πορτρέτο καθημερινών πολιτών της Γάζας, που ζουν τις ζωές πέρα από τα ερείπια της αιώνιας σύγκρουσης. Ελεύθεροι από το κλισέ του ρεπορτάζ ειδήσεων, αποκαλύπτουμε έναν τόπο ομορφιάς μέσα στην καταστροφή, μέσα από τις ζωές των εξαιρετικών ανθρώπων του. Η ταινία μας επικεντρώνεται σε δύο έφηβους από τα αντίθετα άκρα του κοινωνικού χάσματος της Γάζας, τον Κάρμα και τον Αχμέντ. Στο αυτοσχέδιο σπίτι του Αχμέτ ζει η μεγαλύτερη οικογένεια της Γάζας με 14 γιους, 22 κόρες, έναν πατέρα και τρεις συζύγους. Λιγότερο από 10 μίλια μακριά, το πολυτελές διαμέρισμα της Κάρμα, μαζί με τη φιλελεύθερη μητέρα του, τον παραδοσιακό πατέρα και τις τρεις αδερφές της λένε μια διαφορετική ιστορία. 

Ο Αχμέντ δεν κοιτάζει πέρα από τη Γάζα για τους στόχους της ζωής του και ονειρεύεται να γίνει μεγάλος ψαράς στα μόλις τρία μίλια περιορισμένου νερού πέρα από την ακτή. Αλλά καθώς το Κάρμα ατενίζει τη θάλασσα, θρηνεί για τις απρόσιτες ευκαιρίες που γνωρίζει ότι βρίσκονται πέρα από αυτό. Μαζί με τους δύο κεντρικούς μας χαρακτήρες, ακολουθούμε έναν σκηνοθέτη θεάτρου που ανεβάζει μια παραγωγή για τις κοινωνικές διαφορές στη λωρίδα, έναν ταξιτζή, έναν εστιάτορα στον τελευταίο όροφο και δίδυμες γυναίκες διοργανώτριες γάμων. Μέσα από αυτές τις συνηθισμένες ζωές με πλούσια παρατήρηση, αποκτάμε ένα περίπλοκο πορτρέτο της ζωής σε αυτό το αξιοσημείωτο μέρος. 

Η Γάζα μπορεί να έχει χτυπηθεί και να σπάσει, αλλά παραμένει ζωντανή και με χρώμα. Ένας λαός αήττητος, και μέσα από την ταινία βλέπουμε μια εύγλωττη, ανθεκτική, αστεία και θαρραλέα ομάδα ψυχών, στις ζωές των οποίων ο παγκόσμιος φακός επικεντρώνεται, χωρίς όμως να βλέπει πραγματικά. 

Πρώτη δημοσίευση: 7 Δεκ. 2023, 11:17
Ενημέρωση: 14 Δεκ. 2023, 00:11
Τίτλος:
Gaza
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Δεκεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos