Γαλλική σουίτα

suite francaise

Πολύ μακριά από τον βουβό σπαραγμό  (του Ρέιφ Φάινς) και την διάβρωση του προ επταετίας "The Duchess", ο Σαούλ Ντιμπ απογοητεύει με την υπερβολικά στρωτή και "νορμάλ" "Γαλλική σουίτα".

Το ομότιτλο μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκε το σενάριο­ του δράματος εποχής να αποτελεί μια συγκλονιστική ιστορία, καθώς αναφερόμαστε στο ανολοκλήρωτο συγγραφικό έργο της Ουκρανής με εβραϊκή καταγωγή Ιρέν Νεμιρόφσκι, η οποία οδηγήθηκε στο Άουσβιτς το 1942. Σχεδόν 65 χρόνια μετά το θάνατό της η κόρη της ανακάλυψε τα πρώτα δύο μέρη ενός μυθιστορήματος, από τα συνολικά πέντε που είχε προγραμματίσει πριν από το φρικτό τέλος της.

Όμως η κινηματογραφική απόδοσή τους μοιάζει με καλογυαλισμένο ρομάντζο, χωρίς δεύτερη συναισθηματική επίστρωση και φόρτιση, με την πλήξη να φαντάζει μονόδρομο και τις ερμηνευτικές προσπάθειες των Κριστίν Σκοτ Τόμας και Μισέλ Ουίλλιαμς να την ενισχύουν, καθώς αυτοεπαναλαμβάνονται επικίνδυνα, τη στιγμή που ο Ματίας Σενέρτς είναι όπως πάντα συναρπαστικός, αλλά εδώ, εκτός τόνου.

Υπόθεση:

Γαλλία 1940: η Γαλλική Σουίτα διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δε μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου. 

 

Δημοσίευση: 20 Aug 2015, 14:22
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Γαλλική σουίτα (Suite Française)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Αυγούστου 2015
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724